Tineke de Nooij keert terug op Radio Veronica

maandag 4 juli 2022
Foto: Omroep MAX - © Janita Sassen 2021

Tineke de Nooij, Nederlands eerste vrouwelijke radio dj, keert vanaf 13 augustus terug op Radio Veronica. Ze gaat elke zaterdag- en zondagavond van 23.00 uur tot 00.00 uur twee eigen programma's presenteren.

Toen Tineke in 1960 op achttienjarige leeftijd aanklopte bij Radio Veronica – toen nog vanaf het Veronica Schip – betekende dat de start van een lange Veronica-carrière. Als eerste vrouwelijke radio dj van Nederland presenteerde ze onder meer haar eigen ochtendprogramma 'Koffietijd met Tineke', wijdde ze zich aan meer experimentele muziek met 'Parels voor de Zwijnen' en presenteerde ze verschillende avondprogramma's.


Thuiszitten geen optie
Vorig jaar oktober nam Tineke na meer dan 10 jaar TinekeShow bij Omroep Max op NPO Radio 5 officieel afscheid van het radio maken. Tijdens een speciale veteranen-uitzending die op zondag 26 juni op het themakanaal Vintage Veronica werd uitgezonden, gaf Tineke echter toe spijt te hebben van haar besluit. Ze mist de radio, want voor de 81-jarige dj is thuiszitten gewoon geen optie: 'Als je zestig jaar lang alles hebt gedaan op dit gebied, dan moet je eigenlijk niet stoppen. Radio maken zit in me: ik zet die koptelefoon op en het is er', aldus Tineke.

Rob Stenders: 'Wie Radio Veronica zegt, zegt Tineke. Vanaf het schip tot aan Hilversum, Tineke was erbij en is een radiovrouw in hart en nieren. Als zij aangeeft dat ze weer radio wil maken, wie zijn wij dan om daar geen gehoor aan te geven!'

Tineke de Nooij is vanaf 13 augustus iedere zaterdag- en zondagavond van 23.00 uur tot 00.00 uur te horen op Radio Veronica.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers