Volgende week in 'Kunststof Radio': Inge Schilperoord en Henk Hofstede

zondag 2 oktober 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 3 oktober – Inge Schilperoord, psycholoog en schrijver
Psycholoog en schrijver Inge Schilperoord vertelt met haar nieuwe roman ‘Het licht in de stad’ het verhaal van een zestienjarig meisje dat in contact komt met het jihadisme en jonge moslimextremisten. Schilperoord won de Bronzen Uil 2015 met haar debuut ‘Muidhond’.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 4 oktober – Walter Stokman, filmmaker
Walter Stokman’s nieuwe true-crime documentaire ‘Lazy Duck’ vertelt het verhaal van Peter Putker, die ervan wordt beschuldigd zijn vrouw te hebben vermoord op een zeilboot. Stokman won de Gouden Kalf in 2002 met zijn documentaire ‘ASH World Wide Suicide’ en vertoont zijn films op festivals over de hele wereld.

Presentatie: Gijs Groenteman

Woensdag 5 oktober – Iduna Paalman, dichter
Iduna Paalman brengt in haar nieuwe bundel ‘Bewijs van bewaring’ poëzie over levens die lange tijd over het hoofd werden gezien aan de hand van historisch onderzoek. De dichter debuteerde in 2019 met de bundel ‘De grom uit de hond halen’ waarmee ze de Poëziedebuutprijs 2020 won.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 6 oktober – Henk Hofstede, zanger en tekstschrijver
Henk Hofstede is sinds 1974 zanger en tekstschrijver van de Nederlandse popgroep Nits. Vorige week verscheen hun nieuwe album ‘Neon’ ondanks dat hun oefenruimte en studio in mei dit jaar door een brand werd verwoest. Het is de plek waar in 1987 het nummer ‘In The Dutch Mountains’ werd opgenomen, de grootste hit van Nits.

Presentatie: Jellie Brouwe

'Kunststof Radio', maandag 3 oktober t/m donderdag 6 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers