Volgende week in 'Kunststof Radio': Jeroen Scholten van Aschat

zondag 3 oktober 2021
@ NTR 2019

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 4 oktober – Jeroen Scholten van Aschat, regisseur
Jeroen Scholten van Aschat realiseerde zich na zijn bachelor klinische psychologie dat hij liever zelf verhalen maakt dan luistert naar de levens van anderen. De scenarioschrijver in hem stond op. Na de filmacademie schreef hij mee aan de bioscoopfilms 'Nocturne' en 'De Libi'. Nu is hij met het scenario van 'I don’t wanna dance' genomineerd voor een Gouden Kalf. En samen met Shady el Hamus schreef hij de film 'Forever Rich' die afgelopen vrijdag bij Netflix in première ging.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 5 oktober – Philippe Elan, chansonnier
Fransman Philippe Elan kwam voor de liefde naar Nederland en bracht het chanson mee uit zijn vaderland. Zijn debuutalbum werd meteen bekroond met een Edison. Nu komt hij met zijn negende album 'Quelques mots d'amour', met nummers van grote namen uit de Franse chanson geschiedenis, over de maatschappij, literatuur, films, kunst - en natuurlijk - de liefde.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 6 oktober – Paul Verhaeghe, psychoanalyticus en schrijver
Paul Verhaeghe gaat met emeritaat. In het boek 'Wat brengt u hier?' blikt hij terug op veertig jaar denken over de grote thema's die hem tijdens zijn werkende leven bezighielden; Eenzaamheid, intimiteit, autoriteit en identiteit. Hij vertelt over zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling, zijn inspiratie-bronnen en zijn ideeën over goed leven en goed samenleven.

Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 7 oktober – Benny Lindelauf, schrijver
In zijn boek 'Hele verhalen over een halve soldaat' brengt Benny Lindelauf de lezer naar het  dromerige tussengebied tussen werkelijkheid en verbeelding. Zes broers worden opgeroepen voor het leger en vertellen elkaar verhalen alsof hun leven ervan af hangt. Het boek met illustraties van Ludwig Volbeda won dit jaar al de Woutertje Pieterse prijs en de Zilveren Griffel. In de Kinderboekenweek wordt bekend of het ook wordt bekroond met de Gouden Griffel.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 4 t/m donderdag 7 oktober tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers