Volgende week in 'Kunststof Radio': Rob Vreeken en Danny Ghosen, Fadua El Akchaoui, Elfie Tromp, Marcel van Roosmalen

zondag 5 mei 2024
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 6 mei – Special rond de journalistieke prijs de Tegel met Rob Vreeken en Danny Ghosen
Op 6 mei vindt de uitreiking van De Tegel plaats: de belangrijkste Nederlandse prijs voor journalistiek. Journalisten Rob Vreeken en Danny Ghosen zijn dit jaar genomineerd. Vreeken ontving de nominatie voor zijn reportages uit Israël in de categorie ‘Eerstelijns Verslaggeving’, Ghosen in de categorie ‘Internationaal’ voor zijn serie ‘Danny ter plekke’.


Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 7 mei – Fadua El Akchaoui, regisseur, schrijver en actrice
Regisseur en schrijver Fadua El Akchaoui maakt de nieuwe serie ‘Rotown’. De serie is een remake van de Amerikaanse serie ‘East of La Brea’ en gaat over de levens van de bevriende twintigers Aisha, Fara en Orlando. El Akchaoui is onder andere bekend van series als ‘Zina’ en ‘Meskina’ en maakte de solovoorstelling ‘Wrak’.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 8 mei – Elfie Tromp, dichter/performer
‘Het ligt aan waar je staat’ is de nieuwe muzikale poëzieperformance van dichter Elfie Tromp. In de voorstelling brengt ze een poëtische beschouwing voor en over de stad Rotterdam, begeleid door muziek van Bruno Ferro Xavier da Silva en Keimpe de Jong. Tromp is sinds 2023 stadsdichter van Rotterdam.

Presentatie: Andrew Makkinga

Donderdag 9 mei – Marcel van Roosmalen, journalist
Deze week verschijnt het laatste deel van de ‘Totaal’-trilogie van Marcel van Roosmalen. In ‘Totaal 3’ bundelt de journalist voor het eerst zijn verloren gewaande reportages. Van Roosmalen is onder andere bekend van zijn columns in NRC en de wekelijkse talkshow ‘Van Roosmalen & Groenteman’ die hij presenteert met Gijs Groenteman.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

'Kunststof Radio', maandag 6 mei t/m donderdag 9 mei tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers