Volgende week in 'Kunststof Radio': Roy Dames en Aldith Hunkar

zondag 1 augustus 2021
@ NTR 2019

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 2 augustus – Roy Dames, documentairemaker
Vijfentwintig jaar lang volgde documentairemaker Roy Dames vier gabbers aan de zelfkant van de samenleving. Het leidde tot de cultfilm 'Foute Vrienden'. Deze week start het vervolg, 'Foute Vrienden: 25 jaar later'. Wat is er geworden van de ‘vrije’ jongens van toen?
Presentatie: Elisabeth van Nimwegen


Dinsdag 3 augustus – André Smits, schilder en fotograaf
Voor zijn project Artist in the World fotografeert André Smits over de hele wereld kunstenaars in hun atelier. Hij zette al 9000 artiesten op beeld, die allemaal met hun rug naar de camera staan. In Concordia in Enschede is nu een tentoonstelling te zien met Twentse kunstenaars en op zijn werkplaats, het dorpshuis in Kattendijke, hangen exemplaren uit Los Angeles.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 4 augustus – Aldith Hunkar, presentator
Aldith Hunkar is na veertien jaar terug op de Nederlandse buis. Als presentator van het EO-programma Firma Erfgoed gaat ze op zoek naar de verhalen achter ons religieus en cultureel erfgoed. Ze noemt zichzelf global freestyle multimedia journalist. Voorheen was ze presentator van het jeugdjournaal en het NOS-journaal.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 5 augustus – Yora Rienstra, programmamaker en cabaretier
Programmamaker Yora Rienstra deed aangifte tegen minister Arie Slob nadat hij scholen toestemming gaf om homoseksualiteit af te keuren. In de film ‘Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs’ wil ze laten zien hoe het is om LHBTQIA+- er te zijn op een religieuze school. Ze maakte verschillende solovoorstelling in het theater en presenteert wekelijks 'RAMBAM'.

'Kunststof Radio', maandag 2 t/m donderdag 5 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers