Volgende week in Kunststof Radio: Sanne Vogel en Samir Bantal

zondag 15 mei 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 16 mei – Sanne Vogel, actrice en regisseur
Sanne Vogel speelt de hoofdrol in de nieuwe film ‘Foodies’. In deze romantische komedie speelt ze een foodblogger die niets liever wil dan ooit eens een kookboek schrijven. In het echte leven bracht Sanne vorig jaar het vegan kookboek ‘De vier seizoenen van Vogel’ uit. Eerder was ze te zien in ‘Verliefd op Ibiza’ en regisseerde ze ‘Hartenstraat’. Samen met haar broer heeft ze het eigen theater en film productiebedrijf ‘de Vogelfabriek’.


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 17 mei – Arjen Fortuin, televisierecensent
Volgende week verschijnt het boek ‘Kijkt u nog?’ van Arjen Fortuin. Als televisierecensent bekeek hij de afgelopen vijf jaar verplicht televisie. In het boek geeft hij vijf redenen om te blijven kijken naar een medium wat lijkt te verdwijnen. Fortuin begon in 1999 bij het NRC als literatuurcriticus en is er vanaf september 2022 de ombudsman. In 2015 publiceerde hij de biografie ‘Geert van Oorschot, uitgever’.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 18 mei - Bart van der Boom en Lineke Rijxman, over De Joodse Raad
De Joodse Raad preekte consequent gehoorzaamheid aan Duitse bevelen. Na 1945 werd de Raad al snel symbool voor de ergste soort verraad: verraad van je eigen mensen. Hoe terecht is dat oordeel, en helpt het wel om te begrijpen wat de rol is geweest van de Raad? Lineke Rijxman is regisseur van het toneelstuk ‘De Joodse Raad’ bij mugmetdegoudentand. Historicus Bart van der Boom reconstrueert met zijn boek ‘De politiek van het kleinste kwaad’ het perspectief van de Joodse Raad.

Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 19 mei - Samir Bantal, architect
Op 7 mei opende in Het Hem in Zaandam de tentoonstelling ‘Chapter 5IVE’ met gastcuratoren Samir Bantal en Rem Koolhaas. Met werken van kunstenaars laten ze zien dat volgens hen grote veranderingen in onze manier van leven allang niet meer in de stad plaats vinden, maar in de gebieden daarbuiten. Bantal studeerde bouwkunde en is nu directeur van AMO, de denktank van het internationale architectenbureau OMA.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 16 mei t/m donderdag 19 mei tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers