Volgende week in 'Kunststof Radio': Winnaar Annie M.G. Schmidtprijs, Rick de Leeuw, Mascha Halberstad en Mathijs Deen

zondag 21 april 2024
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 22 april – Winnaar Annie M.G. Schmidtprijs
Op 21 april vindt de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs in de Kleine Komedie in Amsterdam plaats. De winnaar van deze prijs is te gast in Kunststof. De Annie M.G. Schmidtprijs wordt ieder jaar toegekend aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest van het beste Nederlandstalige theaterlied van het jaar.


Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 23 april – Rick de Leeuw, schrijver en zanger
‘De verdwijning van Peter Treckpoel’ is de nieuwe roman van schrijver Rick de Leeuw. Het boek gaat over amateurhistoricus Hubert Thys, die zich verdiept in het verhaal van de Limburgse priester Peter Treckpoel die rond 1500 verdween. De Leeuw is bekend geworden als zanger van de rockband ‘Tröckener Kecks’ en maakte albums als ‘Lieg Me De Waarheid’ en ‘Beter Als’. Als schrijver maakte hij onder andere de boeken ‘Ik Jan Smeken’, ‘De Laatste Held’ en ‘Verbeter de wereld’.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 24 april – Mascha Halberstad, regisseur
Vanaf 24 april verschijnt de nieuwe animatiefilm ‘Vos en Haas redden het bos’ van regisseur Mascha Halberstad in de bioscoop. De film is gebaseerd op de avonturen uit de kinderboekenserie ‘Vos en Haas’ van schrijver Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing. Halberstad maakte eerder animatiefilms als ‘Knor’ en ‘Koning Worst’. ‘Knor’ werd namens Nederland ingezonden voor de Oscars.

Presentatie: Mirthe van der Drift

Donderdag 25 april – Mathijs Deen, schrijver
Schrijver Mathijs Deen brengt deze week het boek ‘De redder’ uit. In het boek staat de zaak van een vermiste reddingswerker centraal. Jaren nadat de sleepboot Pollux zonk, worden de resten van een drenkeling van het schip gevonden. Het boek is het derde deel van Deens ‘De Hollander’-serie. Eerder schreef hij binnen deze boekenreeks ‘De Hollander’ en ‘De duiker’.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

'Kunststof Radio', maandag 22 april t/m donderdag 25 april tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers