Wereld Aids Dag op MTV

zondag 30 november 2008

Op maandag 1 december a.s. staat MTV 's avonds volledig in het teken van Wereld Aids Dag en tonen we de gehele avond programma's en documentaires van MTV's Staying Alive Foundation. Deze foundation steunt overal ter wereld jonge mensen die zichzelf en de mensen om hen heen, beschermen tegen de vele gevaren die het gevolg zijn van de verspreiding van HIV en AIDS.

Nog

te vaak wordt de ziekte AIDS gezien als de 'ver-van-mijn-bed-show'. MTV wil op Wereld Aids Dag nog maar weer eens onderstrepen hoe belangrijk het is je te beschermen tegen AIDS en daarnaast het belang aanstippen van projecten die in de wereld worden opgezet om vooroordelen te bestrijden.

10 jaar MTV Staying Alive Foundation
De Staying Alive Foundation is een wereldwijde organisatie die als missie heeft via financiële giften en bewustwording, jonge mensen en jongerengroepen te stimuleren en te ondersteunen zich direct in te zetten voor bewustwordings-, onderwijs- en preventiecampagnes op het gebied van HIV en AIDS. Dit jaar bestaat de Staying Alive Foundation 10 jaar en is Kelly Rowland gevraagd om de rol van ambassadrice te vervullen.

De programmering voor maandagavond
Met de Diary of Kelly Rowland bijten we om 19.45 uur het spits af. In deze indrukwekkende documentaire volgt Kelly als ambassadrice van MTV's Staying Alive Foundation, jonge mensen in Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania en Amerika die zijn geïnfecteerd met het HIV virus of besmet zijn geraakt met AIDS.

We vervolgen de avond om 20.45 uur met Sex Uncovered; een serie van korte, stylish en zeer kwalitatieve shorts waarin jongeren over de gehele wereld openhartig praten over sexualiteit, daten, het gebruik van condooms en uiteraard HIV en AIDS. De shorts belichamen waar Staying Alive voor staat: het bereiken van jonge mensen op een begrijpelijke manier, het spreken 'hun' taal, ervaringen, gedachten en verwachtingen.

XPress 2008 begint om 20.50 uur, dit is een serie van korte, stylish en zeer kwalitatieve shorts waarin jongeren over de gehele wereld openhartig praten over sexualiteit, daten, het gebruik van condooms en uiteraard HIV en AIDS. De shorts belichamen waar Staying Alive voor staat: het bereiken van jonge mensen op een begrijpelijke manier, het spreken 'hun' taal, ervaringen, gedachten en verwachtingen.

We sluiten de avond af met The Untold Story om 21.45 uur. Deze 'short' van drie minuten geeft ruimte aan nieuw talent. Het is een korte film gebaseerd op de relatie tussen geweld en HIV/AIDS. De producer van deze short heeft een internationale competitie op MTV gewonnen en kreeg hierdoor de mogelijkheid om een verhaal van Gautam Malkani (journalist/schrijver voor Financial Times/New York Times en de roman "Londonstani") te verfilmen.

'Rubber Rocks'
Gedurende de hele maand december genereert MTV aandacht voor de Staying Alive Foundation middels het vertonen van verschillende Fur TV-shorts onder de naam 'Rubber Rocks'. De befaamde Fur TV poppen spelen hierin uiteraard de hoofdrol op geheel eigen wijze…

19.45 uur MTV Staying Alive: Diary of Kelly Rowland
20.45 uur Sex Uncovered
20.50 uur MTV Staying Alive: XPress 2008
21.35 uur Sex Uncovered
21.45 uur MTV Staying Alive: The Untold Story

Kijk voor meer informatie over MTV's Staying Alive Foundation ook op http://www.staying-alive.org.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers