Willem Diepraam, Ernest van der Kwast, Cherry Duyns, Margot van Schayk in 'Kunststof Radio'

zondag 11 oktober 2020
@ NTR 2019

Het werk van fotograaf Willem Diepraam is voor het eerst te zien op een overzichtstentoonstelling in het Rijksmuseum, 'Willem Diepraam, 50 jaar fotografie'.

Diepraam was in dienst voor Vrij Nederland waarvoor hij toonaangevende reportages maakte. Ook wist hij de fotografie als een kunstvorm verder te ontwikkelen.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 13 oktober: Ernest van der Kwast, schrijver
Schrijver Ernest van der Kwast schreef een nieuwe roman, 'Ilyas'. Daarin stelt hij op lichte wijze de vragen van deze tijd aan de orde. Van der Kwast schreef eerder bestsellers als 'Mama Tandoori' en 'De ijsmakers', waarmee hij de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs won.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 14 oktober: Cherry Duyns, schrijver en theater- en filmmaker
Schrijver en theater- en filmmaker Cherry Duyns schreef een nieuwe roman, 'Afscheid'. Daarin blikt hij terug op het leven van zijn moeder dat getekend werd door de oorlog. Met zijn films won hij de Nipkowschijf, een Gouden Kalf en de Prix Europa. Voor zijn unieke culturele bijdragen werd Duyns benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 15 oktober: Margot van Schayk, innovatiemanager KRO-NCRV
Margot van Schayk werd vorig jaar voor de vierde keer gediagnosticeerd met kanker en schreef daarover het boek 'Ik val niet, ik dans'. Over het leven dat je moet leven voor het te laat is. Ze studeerde af als dramaturg en schreef eerder het boek 'Hallo Medemens! De geschiedenis van Het Werkteater'.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 12 oktober t/m donderdag 15 oktober tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers