Willemijn Veenhoven nieuwe presentator 'Kunststof'

donderdag 14 september 2023
Foto: NTR - © Annemieke van der Togt 2023

De NTR verwelkomt Willemijn Veenhoven per 1 oktober als presentator van 'Kunststof', het kunst- en cultuurprogramma op NPO Radio 1. Ze neemt hierbij het stokje over van Gijs Groenteman die overstapt naar BNNVARA.

Willemijn is geen onbekende van het programma, zo valt ze al regelmatig in en presenteerde ze de hommage aan Jellie Brouwer eerder dit jaar.


Willemijn: ''Kunststof' is een prachtprogramma, een van de mooiste programma’s op de radio. Ik ben ongelooflijk blij dat ik de vaste presentator word.'

Sinds 2001 is Willemijn een bekende stem op de Nederlandse radio. Zo presenteerde ze o.a. 'BNN Today'  en 'De Nieuws BV' op NPO Radio 1. Na een uitstapje als tv-presentator van 'Vroege Vogels' en 'Op1' is ze sinds 2021 weer te horen op de radio bij BNNVARA 'Spijkers met Koppen', wat ze naast 'Kunststof' blijft presenteren.

Hoofdredacteur Annemiek Kortlang: 'Ik ben heel blij dat wij Willemijn Veenhoven nu echt voor vast kunnen verwelkomen in ons team. Met haar jarenlange ervaring op NPO Radio 1 en haar liefde voor interviewen heb ik alle vertrouwen in Willemijn. Ze heeft de afgelopen maanden al laten zien hoe goed ze bij ons programma en het team past. Ze is al snel een vaste waarde voor Kunststof geworden.'

'Kunststof' is al meer dan twintig jaar het kunst- en cultuurprogramma van de NTR op NPO Radio 1, waarin prominenten uit de cultuursector een uur lang worden geïnterviewd. Het programma is van maandag tot en met donderdag te horen van 19.00 tot 20.00 uur.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'112 Vandaag' bij RTL 5

Welke verhalen gaan schuil achter de meldingen, wat gebeurde er ter plaatse en hoe gaat het nu met de betrokkenen? Ook vraagt '112 Vandaag' de hulp van Nederland bij het oplossen van criminele activiteiten en misstanden.
'112 Vandaag', om 21.30 uur op RTL 5.

Dossiers