Wimbledon 2007: elke dag toptennis bij RTL 7

vrijdag 22 juni 2007

Het meest prestigieuze en aansprekende tennistoernooi ter wereld opent op maandag 25 juni weer de deuren voor alle topspelers: op het heilige gras van Wimbledon, waar traditie en topsport hand in hand gaan, gaat dan de 121ste editie van start.

L


ukt het de legendarische Roger Federer om vijfmaal op rij als beste uit de bus te komen, of gooien Lleyton Hewitt, Andy Roddick of Roland Carros-winnaar Rafael Nadal roet in het eten? Daarnaast heeft Wimbledon ook een lange geschiedenis van verrassingen en doorbrekend talent, dus wat dat betreft is alles mogelijk. Zo wist ook onze eigen, 19-jarige Thiemo de Bakker vorig jaar de Boy's Singles Championship te winnen. Hoe vergaat het hem dit jaar? Amélie Mauresmo wist vorig jaar bij de dames de titel op haar naam te schrijven. Maar met een deelnemersveld bestaande uit Justine Henin, Martina Hingis en Venus en Serena Williams is prolongatie door de Française alles behalve een vanzelfsprekendheid. En wie weet, gaat onze eigen Michaëlla Krajicek wel hoge ogen gooien dit jaar. De Almeerse heeft voor de eerste keer in haar loopbaan een beschermde status bij een Grand Slam-toernooi, ze is als 32ste geplaatst.

Wel zeker is dat RTL 7 elke speeldag vanaf 13.00 uur verslag doet van the magic op het karakteristieke tennisgras van de All England Lawn Tennis Club. Barbara Barend verzorgt de presentatie. Het overige Wimbledon-team bestaat uit Jacco Eltingh, Jan Siemerink, Mariëtte Pakker en Albert Mantingh, die de wedstrijden van deskundig commentaar voorzien. Om 19.50 uur krijgt de RTL 7-kijker een update van de ontwikkelingen binnen en buiten de witte kalklijnen eerder die dag in 'Wimbledon Today'.

'Wimbledon', vanaf maandag 25 juni om 13.00 uur op RTL 7.
'Wimbledon Today' vanaf maandag 25 juni elke maandag t/m vrijdag om 19.50 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers