Zes uur cultuur op NPO Radio 1 vanuit Tivoli Vredenburg

zondag 20 december 2020

Aangezien het een jaar vol hindernissen en teleurstellingen was, maar desondanks ook een jaar vol nieuwe initiatieven in de cultuursector, staat NPO Radio 1 op maandag 21 december van 19.00 tot 01.00 uur een hele avond in het teken van kunst en cultuur.

Kunst verbindt, kunst onderscheidt, kunst geeft hoop, kunst geeft inzicht, kunst geeft uitzicht, kunst geeft inspiratie, kunst verwart, kunt geeft troost. Dat bieden de NTR en de VPRO deze avond op NPO Radio 1.


Samen met makers wordt vanuit Tivoli Vredenburg het belang van kunst en cultuur in een samenleving besproken, wat er is gebeurd het afgelopen jaar en hoe we met z’n allen het nieuwe jaar invaren. Vanaf 19.00 uur spreken Jellie Brouwer ('Kunststof'| NTR) en Pieter van der Wielen ('Nooit Meer Slapen' | VPRO) met een divers gezelschap makers uit de wereld van de muziek, de literatuur, het theater, de musical en het cabaret. Samen met Minister Ingrid van Engelshoven (OC&W) bespreken we de reactie vanuit de politiek op het afgelopen jaar. Ook te gast is componist Stephen Emmer. De NPO ondersteunt zijn initiatief voor extra zendtijd cultuur.

In deze zes uur laten we vooral veel horen, opdat we getroost, geïnspireerd en gevoed raken. Muziek, theater, spoken word, poëzie, literatuur, het komt allemaal aan bod. Presentator Atze de Vrieze (VPRO) praat ons elk uur bij over de laatste stand van zaken in de betreffende sector. Presentator Elisabeth van Nimwegen (NTR) zoekt als een heuse soulsearcher in den lande naar de verhalen die niet vanuit TivoliVredenburg verteld kunnen worden. Ook zij is elk uur te horen.

Tussen 23.00 en 00.00 uur staat 'Met het Oog op Morgen' ook zoveel mogelijk in het teken van cultuur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers