Zesde aflevering MAX-podcast 'De Smaak van Vroeger' in Utrecht

maandag 19 juli 2021

In de podcastserie 'De Smaak van Vroeger' gaat Janny van der Heijden op zoek naar eet-herinneringen. Wat kwam er vroeger dagelijks op tafel en waar werd naar uitgekeken? Welke geur brengt mooie of juist minder leuke herinneringen naar boven?

Hoe zag een feestmaaltijd eruit en werd er ook getrakteerd? Was er armoede of welvaart? Janny gaat kriskras door Nederland om herinneringen op te halen bij mensen die daar smakelijk over kunnen vertellen én verrast hen met het favoriete lekkers uit hun jeugd.


Aflevering 6: Utrecht - Vereni Scherpenhuijsen Rom - Kaufmann - 93 jaar
Janny bezoekt in Amersfoort mevrouw Scherpenhuijsen Rom - Kaufmann. Ze groeide op in Zwitserland in een familie van goede afkomst. Voor het werk van haar man reisde ze de hele wereld over en at in de beste restaurants. Eén van haar favoriete bestemmingen is Japan, waar haar zoon een tijdlang woonde. Op haar 90ste verjaardag sprong mevrouw Scherpenhuijsen nog van een Zwitserse berg af met een parapente. Eén van haar Zwitserse lievelingsgerechten is de wähe, een soort vlaai die zowel hartig als zoet gemaakt kan worden. Janny bakt er een met nectarines en neemt die mee.

Aflevering 6 van de 6-delige MAX/NPO Radio 5-podcast 'De Smaak van Vroeger' is vanaf nu te beluisteren op nporadio5.nl, de NPO Radio 5-app, MAXVandaag.nl/podcast en alle andere bekende streamingdiensten.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers