Zondag 'Podium Witteman' met Jan Wijn

zaterdag 17 oktober 2020
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2019

Paul Witteman ontvangt pianopedagoog Jan Wijn, pianisten Thomas Beijer en Eduard Preda, violist Niek Baar en het Intercontinental Ensemble.

Paul Witteman ontvangt Jan Wijn, de nestor van de Nederlandse pianowereld. Jan Wijn is leermeester en mentor van meerdere generaties Nederlandse toppianisten, zoals Ronald Brautigam, Wibi Soerjadi, en de broers Arthur en Lucas Jussen. Na 65 jaar trouwe dienst neemt hij als 86-jarige afscheid van het Conservatorium van Amsterdam. Oud-leerling Thomas Beijer komt voor hem spelen, evenals zijn jongste leerling Eduard Preda.


Floris Kortie wil in de Maand van de Geschiedenis een paar zaken in de klassieke muziek rechtzetten. Een daarvan is een pleidooi voor het weinig gespeelde Vioolconcert van Robert Schumann dat in weerwil van de heersende opinie zo slecht nog niet is. Violist Niek Baar speelt het langzame deel, samen met het Intercontinental Ensemble.

In 'Podium Wittenman Extra' een documentaire uit 2009 over de pianobroers Lucas en Arthur Jussen. Ze werden destijds gevolgd in de week voorafgaand aan een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam, waarin ze onder meer les kregen van pianopedagoog Jan Wijn. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

Het NTR-programma 'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna herhaald op zaterdagmiddag om 10.30 uur.

'Podium Witteman', zondag 18 oktober van 18.15 tot 19.15 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers