Alex Callier onder vuur na alternatief Songfestival

maandag 18 mei 2020

Geen Eurovisiesongfestival zaterdag, maar de fans konden wel genieten van een alternatieve show waarin alle deelnemers van 2020 de klassieker 'Love shine a light' zongen. Enkel BelgiŽ deed niet mee.

Alex Callier, die samen met zijn band Hooverphonic België zou vertegenwoordigen, legt zijn keuze uit. 'Ik heb me geëngageerd om mee te doen aan het Songfestival, niet om samen 'Love shine a light' te zingen. Daarvoor heb ik nooit mijn oke gegeven. Ik vind het bovendien geen goed nummer', liet hij weten in de tv-journaals. 'Ik sluit nooit artistieke compromissen. Als de opbrengst naar een goed doel was gegaan, had ik het misschien overwogen, maar dat was nu niet het geval.'

Op sociale media is Callier nu kop van jut. Fans noemen hem dom en arrogant en hebben het over misplaatst divagedrag, al nemen sommigen het ook voor hem op. Peter Van de Veire, die zaterdag het commentaar verzorgde, zit met een dubbel gevoel. 'Het is natuurlijk jammer dat België als enige land niet meedeed, maar ik begrijp Alex Callier ook wel,' laat hij weten. 'You love him or hate him. Hij is een echte perfectionist die zelden afwijkt van zijn visie, maar volgend jaar zal hij een nog straffer nummer dan 'Love shine a light' moeten brengen. Al is de kans groot dat het publiek dit tegen dan al lang vergeten is', besluit hij.

De VRT heeft voor de uitzending met Callier gepraat. 'We respecteren de keuze van de band, maar vinden het jammer', klinkt het aan de Reyerslaan.

Bron: Het Nieuwsblad


Bekijk ook de reactie van Alex Callier bij VRTNWS:Lees ook:
Check het beste commentaar van Peter Van de Veire tijdens 'Europe Shine A Light'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Gerry Lane is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt als onderzoeker voor de Verenigde Naties. Wanneer een zombiepandemie uitbreekt, wordt hij door de regering gevraagd om de invasie tegen te houden. Tegelijkertijd moet Gerry zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de moordlustige zombies.

'World War Z', film uit 2013 met oa. Brad Pitt, om 23.55 op Veronica.

Dossiers