'Aspe' wordt 20! Zo ging de iconische serie exact 20 jaar geleden van start bij VTM

dinsdag 13 februari 2024
Foto: VTM archief © DPG Media 2021

Hoofdinspecteur Pieter Van In drinkt er waarschijnlijk een Duveltje op: vandaag blaast de iconische VTM-serie 'Aspe', naar de boeken van Pieter Aspe, 20 kaarsjes uit. Exact 20 jaar geleden, op 13 februari 2004, kwam de allereerste aflevering op antenne bij VTM.

10 seizoenen later groeide Aspe uit tot een legendarische policier, met een al even legendarische Herbert Flack in de hoofdrol. Hoofdinspecteur Pieter Van In doorzwom zowel op professioneel als op privévlak heel wat woelige watertjes, maar beet zich als een pitbull vast in elke zaak om de misdaad in Brugge te lijf te gaan.


'De Midasmoorden' was de eerste aflevering waarin kijkend Vlaanderen Pieter Van In (Herbert Flack), onderzoeksrechter Hannelore Martens (Francesca Vanthielen) en inspecteur Guido Versavel (Lucas Van den Eynde) leerde kennen. Speciaal voor de 20ste verjaardag van Aspe kunnen de liefhebbers nu alle seizoenen herbekijken via VTM GO+. Vanaf 16 februari is Aspe ook vanaf het prille begin elke vrijdagavond om 20.35 uur te herbekijken bij VTM 3 en vanaf 18 februari ook elke zondagnamiddag om 14.20 uur bij VTM.


 

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Louis blikt terug op zijn allereerste documentaires, waarin hij steevast op zoek ging naar ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. Zo trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

'Louis Theroux: Life on the Edge', om 22.05 uur bij de VPRO op NPO 3.

Dossiers