Bedrijf achter tv-studio's Boortmeerbeek dagvaardt VRT

vrijdag 2 juni 2023
Foto: Eén - © VRT 2021

De VRT is gedagvaard door Media Park Development, het bedrijf dat de televisiestudio's in Boortmeerbeek beheert. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Ze willen de nietigheid van de uitbesteding van 'Thuis' door de openbare omroep aan producent Eyeworks.

En Media Park Development meent het serieus. Ze hebben advocaat Simon Verhoeven en professor overheidsopdrachten Steven Van Garsse onder de arm genomen.


Geheel onverwacht komt de procedure niet. Tot enkele weken geleden waren ze bij de laatst overgebleven kandidaten om de 'Thuis'-productie te huisvesten. Toch vielen ze nog uit de boot. 'Eind april 2023 kreeg Media Park Development echter - zonder enige inhoudelijke motivering, noch op basis van objectieve parameters - te horen dat de productie van 'Thuis' niet naar Boortmeerbeek zou verhuizen', zo meldt het bedrijf.

En die afwijzing krijgt nu dus een staartje. Media Park Development stelt dat er 'ernstige inbreuken zijn begaan op de mededingingsregels waaraan een NV van Publiek Recht zoals VRT gebonden is en werd de Wet op de Overheidsopdrachten manifest op creatieve, doch illegale wijze omzeild.'

Indien de rechter zou beslissen dat Media Park Development een punt heeft, dan betekent dat dat de uitbesteding teniet wordt gedaan en cast en crew moeten terugkeren naar de VRT. Of het ooit zover komt, valt af te wachten.

Bron: Het Nieuwsblad


Lees ook:
Iconische tv-studio's in Boortmeerbeek met sluiting bedreigd
Eyeworks gaat 'Thuis' maken!

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers