'Belga Sport' is terug!

donderdag 23 februari 2023
Foto: © Play Sports 2023

'Belga Sport' is terug met 6 nieuwe afleveringen, meteen het elfde seizoen van de zeer gewaardeerde documentairereeks. Aan boeiende sportverhalen geen gebrek in ons land, maar Belga Sport verstaat de kunst om die verhalen te laten rusten en te reconstrueren als de tijd rijp is.

Zo gaan we terug naar het WK veldrijden in 2009 in Hoogerheide en de strijd tussen Lars Boom, de topfavoriet, en Niels Albert, de jonge Belgische outsider die in het hol van de leeuw zijn eerste regenboogtrui pakt. Maar ook de korte, maar zeer krachtige topperiode van wielrenner en glamourboy Eric Vanderaerden is een aflevering waard.


Voor de voetballiefhebbers tonen we de zege van Kameroen op de Africa Cup van 2017 onder leiding van bondscoach Hugo Broos, misschien wel de strafste prestatie ooit van een Belgische trainer. En we vertellen het sprookje van Germinal Ekeren, de kleine familieclub die in 1997 de beker won, maar twee jaar later uit ons voetbal verdween na een fusie met Beerschot.

Het basketverhaal over Racing Mechelen vertoont gelijkenissen. Sportief nog straffer, want ook Europees succes tegen onder meer het grote Real Madrid, maar tegelijkertijd ook een fusie die abrupt een einde maakte aan een traditieclub.

En tot slot het verhaal van Jo Baetens, de beste volleyballer die ons land ooit gekend heeft. Wereldklasse bij Lennik, maar overleden na een hartstilstand toen hij amper 29 was. Zoon Seppe trad in de voetsporen van zijn vader en won in 2015 de beker met Asse-Lennik.

Zes uiteenlopende sportverhalen met één rode draad, de link met de Belgische sportgeschiedenis, verteld en gereconstrueerd door de hoofdrolspelers. Dat is het nieuwe seizoen van 'Belga Sport'.

[video]

'Belga Sport' is vanaf vrijdag 24 februari 6 weken lang te zien op Play Sports.

Maar dat is nog niet alles. Speciaal voor de terugkeer van 'Belga Sport' trakteert Play Sports je voor elke aflevering op een podcast over de reeks. Daarin interviewt Bart Raes telkens de makers van elke aflevering en kom je allerhande extra’s aan de weet, welke verhalen zijn bijzonder maar haalden de aflevering niet en waarom?

De eerste van 6 podcasts, 'Niels Albert - Met vallen en opstaan',  hoor je vanaf 17 februari op je favoriete podcastplatform en zie je voor elke aflevering op Play Sports.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers