Britt Van Marsenille en vrederechter Dieter Vanoutrive zoeken een oplossing voor geschillen

maandag 20 maart 2023
Foto: Radio 2 - © VRT 2021

'Kunnen we overeenkomen?' Die vraag stellen Britt Van Marsenille en jurist en plaatsvervangend vrederechter Dieter Vanoutrive in dit gloednieuwe programma voor Eén.

Want er zijn heel wat zaken waar Vlamingen het niet over eens kunnen worden. Een schutting die zonder overleg op een perceelgrens wordt geplaatst, bomen die het zonlicht stelen van zonnepanelen, een duiventil die voor overlast zorgt, een rekening onder vrienden die niet betaald wordt. Maar ook de aankoop van een tweedehandsauto die meteen in panne valt, een keuken die niet goed geplaatst is, of onenigheid over schade aan een huurwoning…


Vaak wenden mensen zich in zulke gevallen meteen tot de vredegerechten. Maar die hebben hun handen de laatste jaren meer dan vol. En zo'n juridische weg is vaak een lange én dure zaak die je liever wil vermijden - maar blijkbaar zien heel wat mensen geen andere uitweg. Britt en Dieter willen tonen dat een goed gesprek met alle partijen en juist geïnformeerd worden, een stap is die vaak wordt overgeslagen, maar toch een oplossing kan bieden.

Zit je zelf met een probleem?
Britt en Dieter slaan de handen dus in elkaar om mensen te overtuigen hun geschil niet meteen uit te vechten voor de rechtbank, maar te kiezen voor communicatie en verzoening. Daarom zijn ze op zoek naar mensen die zich in een vervelende situatie bevinden waar ze maar niet uitraken. Wie zelf met een probleem zit, kan zich vanaf nu inschrijven voor dit nieuwe programma via vrtmax.be/doemee.

'Kunnen We Overeenkomen' is een programma van 100.000Volts voor Eén.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers