'Cafe Corsari' start nieuw seizoen en bedankt Tia Hellebaut

woensdag 21 augustus 2013

Op maandag 2 september geven Tomas De Soete en Freek Braeckman de aftrap voor een nieuw seizoen van 'Café Corsari' op Eén. Dat doen ze in hun vertrouwde café in Antwerpen, al slaan ze ook geregeld elders hun kamp op.

Zo pakt 'Café Corsari' op 5 september, in de aanloop naar de Belgacom Memorial Van Damme, al uit met een special ter ere van ‘gouden’ Tia Hellebaut.

Vanaf maandag 2 september openen Tomas De Soete en Freek Braeckman hun café in Antwerpen voor het tweede seizoen van 'Café Corsari' op Eén. De ingrediënten blijven dezelfde: boeiende gesprekken met leuke gasten, mee zijn met de dag en een blik werpen op morgen.

Cath Luyten blijft haar spontane zelf en duikt overal op om terug te komen met verrassende, hartverwarmende reportages. Daarnaast mag de kijker zich ook aan enkele nieuwigheden verwachten.

'Café Corsari' bedankt Tia Hellebaut
Vorig seizoen wisselden Tomas en Freek hun café al wel eens in voor het Sportpaleis – in 'Café Clijsters' – en voor enkele van de leukste cafés in Vlaanderen. Ook dit jaar breken ze uit, en dat al in de eerste week van het nieuwe seizoen.

Op donderdag 5 september bedankt 'Café Corsari' Tia Hellebaut met een special vanop de Heizel in Brussel. Een half jaar geleden nam hoogspringster en olympische gouden medaille-winnares Tia Hellebaut definitief afscheid van het hoogspringen. Momenteel werkt ze mee aan de Belgacom Memorial Van Damme, die op vrijdag 6 september naar jaarlijkse gewoonte plaatsvindt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Op de vooravond van de Memorial, een half jaar na haar afscheid, wil 'Café Corsari' de carrière van Tia Hellebaut in de kijker zetten. Dat doet het programma met Café Corsari bedankt Tia Hellebaut, een speciale uitzending op 5 september met Tia's beste vrienden op en naast de piste. Zelfs Usain Bolt 'springt' even binnen.

Op Twitter en Instagram verschenen ondertussen her en der al foto’s van stamgasten van 'Café Corsari' en vrienden van Tia die als eerbetoon een typische Hellebaut-sprong maken en het resultaat delen met de hashtag #Hellebauting. Kim Clijsters gaf het goede voorbeeld en kreeg snel navolging van al dan niet bekende Twitteraars. Hans van Alphen, Tanja Dexters, de MNM-redactie, Joy Anna Thielemans, Ian Thomas, Véronique Leysen en vele anderen lieten het beste van zichzelf zien en maakten #hellebauting-foto’s in alle maten en vormen.

Zelf 'Hellebauten'?
Wie ook zijn bewondering voor Tia wil uiten, kan een foto van zijn of haar eigen Hellebaut-sprong maken en op Twitter of Instagram delen met de hashtag #Hellebauting om Tia te bedanken. Alle foto's worden verzameld op http://www.hellebauting.be. De redactie van 'Café Corsari' beloont de makers van de leukste foto’s met een van de laatste duotickets voor de Belgacom Memorial Van Damme, waar ze Usain Bolt, Anna Tsjitsjerova, de Borlées en vele andere straffe atleten aan het werk kunnen zien.

'Café Corsari', vanaf 2 september van maandag tot en met donderdag om 21.25 uur op Eén.


DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
CafeCorsari

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers