Cartoon Network lanceert de nieuwe serie 'De heldhaftige queeste van de dappere prins Ivandoe'

vrijdag 12 mei 2023
Foto: Cartoon Network - © Day One MPM 2020

Volg de epische avonturen van prins Ivandoe, een jonge bok met grootheidswaanzin, en zijn trouwe schildknaap Bert, tijdens het grootste avontuur van hun leven.

Ze trekken door de Vijf Koninkrijken naar ‘Eagle Mountain’ in hun zoektocht naar de legendarische Gouden Veer!

De studio die Cartoon Network's hitserie The Amazing World of Gumball produceerde, brengt een gloednieuwe originele Cartoon Network-serie: 'De heldhaftige queeste van de dappere prins Ivandoe'. In een wereld vol strijdlustige helden, koninklijke rivaliteiten en magische sprookjeswezens brengt de zoektocht van prins Ivandoe hem ver van huis en komen onvoorstelbare gevaren en een aantal nogal spectaculair rare snuiters op zijn pad!


Na het succes van de korte serie, die in 2017 debuteerde op Cartoon Network YouTube, introduceert 'De heldhaftige queeste van de dappere prins Ivandoe' in vijf delen nieuwe kleurrijke koninkrijken en personages. Ook keren enkele bekende personages terug, zoals prins Ivandoe's aartsvijand de vreselijke prins Svan, Jezebel de lastige roofprinses en wie kan de verbijsterend vreemde Sassy Gnomes vergeten. In het eerste deel neemt prins Ivandoe afscheid van 'Het Koninkrijk van de Machtige Staart' en begint hij aan zijn zoektocht door de Vijf Koninkrijken, in vijf aparte hoofdstukken. Dit zal hem uiteindelijk leiden naar de mysterieuze ‘Eagle Mountain’ en de legendarische Gouden Veer - waarvan gezegd wordt dat hij iemands grootste hartenwens kan vervullen.

De nieuwste serie wordt geproduceerd door Hanna-Barbera Studios Europe in Londen. Christian Bøving-Andersen en Eva Lee Wallberg zijn de bedenkers, schrijvers en regisseurs. Daniel Lennard is medebedenker, schrijver en uitvoerend story editor. De animatiestudio voor de serie is de bekroonde Sun Creature Studio in Denemarken.

Volg prins Ivandoe op zijn reis door Svanland en Het Woud der Bandieten in de eerste twee delen van 'De heldhaftige queeste van de dappere prins Ivandoe', vanaf 13 mei elke zaterdag en zondag om 8.00 uur exclusief op Cartoon Network.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers