DAZN haalt Glory binnen

maandag 26 februari 2024

DAZN, het grootste sportstreamingplatform ter wereld, haalt GLORY fights exclusief naar haar platformen in België en Frankrijk.

Door de aanwinst van de absolute marktleider in kickboksen, breidt DAZN haar vechtsportaanbod opnieuw uit en versterkt het haar positie als belangrijkste sportbestemming ter wereld.


De vechtsportliefhebbers kunnen zich al meteen opmaken voor een eerste unieke kickboksavond. Op 9 maart 2024 vindt de GLORY Heavyweight Grand Prix plaats in het GelreDome-stadion in Nederland. Een uniek toernooi, waar de acht beste kickboksers bij de zwaargewichten, in de ring stappen. Één van hen is kickbokslegende Rico Verhoeven. De huidige wereldkampioen bij de zwaargewichten is al 10 jaar ongeslagen en neemt het in de kwartfinale op tegen de Fransman Sofian Laïdouni. De Frans-Algerijnse Nordine Mahieddine – het nummer 4 op de wereldranglijst – staat dan weer tegenover de Marokkaan Nabil Khachab. Wie drie fights wint, rijft de Grand Prix-titel binnen én krijgt bovendien een geldprijs van liefst $500.000

Ook in de volgende fights staat de GLORY-riem op het spel:

WERELDTITELGEVECHT BIJ DE LICHTGEWICHTEN:
DONEGI ABENA VS TARIK KHABEZ

WERELDTITELGEVECHT BIJ DE LICHTGEWICHTEN:
TYJANI BEZTATI VS ENRIKO KEHL

GLORY is ook de thuisbasis van een aantal Franse topboksers, zoals Diaguely Camara, Sarah Moussaddak, Pascal Touré en Guerric Billet. 2024 belooft het belangrijkste en spannendste jaar in de geschiedenis van GLORY te worden, met 10 top-evenementen. Bovendien staan er Grand Prix-wedstrijden gepland bij de zwaargewichten, lichte zwaargewichten, middengewichten en weltergewichten.

De komst van GLORY betekent een verdere uitbreiding van het vechtsportaanbod van DAZN. Zo dikt het steeds groeiende scala aan premium sportevenementen van DAZN in België verder aan.

Pete Oliver, CEO Growth Markets bij DAZN: 'Onze ambitie is om de go-to bestemming te worden voor vechtsportfans over de hele wereld. De komst van Glory op DAZN is daarom een belangrijke mijlpaal. Met een nog rijker aanbod kunnen de Belgische fans nu genieten van het beste van het kickboksen.'

De Franse boks- en MMA-fans kunnen het hele jaar door genieten van exclusieve live toegang tot geweldige fights, waaronder de evenementen van de Professional Fighters League (PFL).
Zo volgt op 7 maart live op DAZN België en Frankrijk het langverwachte gevecht tussen de ongeslagen Cédric Doumbe en Baissangour 'Baki' Chamsoudinov in de nu al uitverkochte Accor Arena in Parijs.

Nu de vechtsport aan populariteit wint, toont DAZN opnieuw de ambitie om haar groei in die markt te versnellen. Naast Glory, PFL Europe Paris, krijgen de liefhebbers ook toegang tot het PFL Global Season, PFL MENA, PFL Africa en Bellator Champions Series, net als tot het volledige archief van de PFL en de Bellator, op DAZN.

Hoe kijken?
Glory is in België exclusief beschikbaar op www.dazn.com en de DAZN app. Alle Glory events zijn inbegrepen in het DAZN Total abonnement.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo BNNVARA logo

Schrijver Onno Blom zet de zoektocht naar het verleden van zijn familie voort en bezoekt de artillerie van de landmacht. Samen met militair historicus Herman Amersfoort gaat hij naar de Grebbelinie en de Soesterduinen, om te kijken waar het Nederlandse leger en zijn grootvader in de vijf oorlogsdagen in mei 1940 stonden opgesteld. Onno's vader Hans vertelt hoe het contact met de NSB-kant van de familie onhoudbaar werd toen opa Jan bij het verzet ging. Ze vinden een NSB-krant waarin overgrootvader Johan het bestaan van Jan zelfs doodzwijgt. Onno bezoekt boerderij Hoogwerf, de plek waar de verzetsgroep van opa Jan is ontstaan.
br>'In de Ban van Goed en Fout', om 23.05 uur bij BNNVARA op NPO,2.

Dossiers