'De Container Cup' wint de Ha! van Humo

dinsdag 22 december 2020

Het VIER-programma 'De Container Cup' heeft de 40ste Ha! van Humo gewonnen, de jaarlijkse prijs van de Humo-redactie voor het beste televisie-programma van het afgelopen jaar.

In dit programma van Woestijnvis gingen Pedro Elias en Wesley Sonck middels een alternatieve zevenkamp coronaproof op zoek naar de strafste omnisporter van het land. 'De Container Cup' was volgens Humo 'een schaars lichtpunt tijdens de eerste lockdown en het ultieme bewijs dat corona naast dood, verderf en 'The masked Singer' ook af en toe iets moois wist te baren'. De makers van het programma werden beloond met bloemen, 3 virtuele kussen van Guy Mortier en een cheque ter waarde van 5.000 euro.


'2020 was geen jaar als een ander. Mensen werden ziek, en ook de buis bleef allesbehalve gespaard van symptomen. Maar waar dorheid heerst, bloeit originaliteit des te feller, en plots kon niemand nog om 'De container cup' heen', aldus de jury.

'Aan de grondslag ervan lag een onmiskenbaar origineel idee, alleen maar sterker geworden in wat een historisch korte brainstormfase geweest moet zijn. Het resultaat was een uit de band en, in het geval van Erik Van Looy, ook uit de kom springend programmaatje, dat op eigen kracht bewees dat een eenvoudig idee niet vanzelf simpel is', zo luidt het in het juryrapport.

'Boven dat alles uit stak misschien wel de voornaamste troef van 'De Container Cup': een disfunctioneel tweespan presentatoren die net in hun aangeboren incompatibiliteit een samenwerkingsverbond aangingen dat nu eens concurrentieel bekvechtend, dan weer broederlijk gierend afstak tegen de faux oprechtheid en de imitatiebonte avonden die vandaag de dag met alsmaar minder weerstand uitzendtijd lijken te vinden', aldus de jury.

Vorig jaar won de Canvas-reeks 'Terug naar Rwanda' de Ha! Van Humo.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers