De Gouden K's 2014 zijn uitgereikt - VIDEO's

zondag 18 januari 2015

Opschudding vanochtend tijdens het Gala van de Gouden K's, de grote awardshow van Ketnet: Koen Wauters was gevraagd om de Gouden K voor de Mannelijke TV-ster van het Jaar uit te reiken.

Toen bleek dat zijn 'grote rivaal' Tom Waes de winnaar was, tuimelde de trofee plots van de desk in stukken uiteen. Per ongeluk, beweerde Koen, al voegde hij er fijntjes aan toe dat Tom nu de 'Gouden L had gewonnen, voor L... van het jaar'. Tom was not amused, zoals blijkt uit het bijgevoegde fragment. Het was gelukkig maar een klein incidentje in de wervelende en spectaculaire show.


Tijdens deze tweede editie van het gala van de Gouden K's reikte een plejade van BV's onderscheidingen uit in 16 categorieën, van games tot babes, en van hunks tot hypes. Het was een echte publiekspoll want de winnaars werden via Ketnet.be gekozen door maar liefst 35.000 kinderen. Het Gala van de Gouden K's 2014 werd gepresenteerd door de vijf wrappers en wordt zondag herhaald om 18.35 uur en woensdag 21 januari om 13.00 uur.

En dit zijn de winnaars:

- Ketnet-reeks van het jaar: 'D5R' - uitgereikt door Joy Anna Thielemans & Nawfel Bardad-Daidj uit 'Thuis'
- Band van het jaar: De KetnetBand - uitgereikt door Clara en Jelle Cleymans
- Ketnet-tekenfilm van het jaar: Peter Pan - uitgereikt door Bieke & Doortje van 'F.C. De Kampioenen'
- Bioscoopfilm van het jaar: Frozen - uitgereikt door Bieke & Doortje van 'F.C. De Kampioenen'
- Vrouwelijke TV-ster van het jaar: Tinne Oltmans (als Mila in Ghost Rockers) - uitgereikt door Frank Deboosere en Peter Van de Veire
- Mannelijke muzikant van het jaar: Stromae - uitgereikt door K3
- Babe van het jaar: Charlotte Leysen - uitgereikt door Samson & Gert
- Mannelijke TV-ster van het jaar: Tom Waes - uitgereikt door Koen Wauters en Laura Tesoro
- Hunk van het jaar: Dries Mertens - uitgereikt door Tatyana Beloy en Lauren De Ruyck
- Vrouwelijke muzikant van het jaar: Laura Omloop - uitgereikt door Tom Waes
- Sportmoment van het jaar: De Rode Duivels op het WK voetbal in Brazilië - uitgereikt door Maarten Vangramberen en Ruben van Gucht
- Ketnet-programma van het jaar: 'Helden' - uitgereikt door Jeroen Meus en Hannes Deryckere
- Song van het jaar: Let It Go van Demi Lovato - uitgereikt door Slongs Dievanongs en Showbizz Bart
- Game van het jaar: Subway Surfers (al uitgereikt op woensdag 14.1)
- Hype van het jaar: Loomen (al uitgereikt op woensdag 14.1)


Een heel bijzondere Gouden K: de Ketnetter van het jaar
Naast de al vermelde awards was er ook nog één heel speciale Gouden K: die voor de Ketnetter van het jaar. De Ketnetters mochten zélf een andere Ketnetter nomineren: een vriend of vriendin met het hart op de juiste plaats. Er kwamen ontzettend veel nominaties binnen. De vier Helden van het gelijknamige Ketnet-programma hebben die allemaal nauwgezet doorgenomen en na veel wikken en wegen hebben ze uiteindelijk gekozen voor een warm en ongecompliceerd verhaal.

Lara zit sinds dit schooljaar in het zesde leerjaar van basisschool De Zevensprong (Leuven). Ze voelde zich snel thuis op haar nieuwe school omdat ze zo goed werd opgevangen door haar nieuwe klas, in het bijzonder door Jeanne, die meteen voor haar klaar stond. Reden genoeg voor Lara om Jeanne te nomineren als “Ketnetter van het jaar”. De vier Helden waren zo enthousiast over dit sympathieke verhaal dat ze Jeanne beloonden met de Gouden K voor de Ketnetter van het jaar.

Muzikaal vuurwerk
Naast de vele bekende namen op de nominatielijstjes en de BV’s die de prijzen uitreikten, maakte ook een stoet van muzikaal talent zijn opwachting op het Gala. Slongs Dievanongs zette de Karrewiet-momenten van 2014 op een rijtje in een muzikaal jaaroverzicht, Patje en Loredana van 2 Fabiola brachten hun piano mee, Laura Tesoro en Laura Omloop demonstreerden waarom ze beiden genomineerd waren als vrouwelijke muzikant van het jaar en de Ghost Rockers kregen alle handen hoog. Als kers op de K's-taart vierde de KetnetBand zijn 15de verjaardag met een speciale medley en gaven de Juniors van Kadanza al een klein voorproefje van 'Junior Musical - Kadanza'.

'Het Gala van de Gouden K's 2014' wordt herhaald op zondag 18 januari om 18.35 uur en op woensdag 21 januari om 13.00 uur op Ketnet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers