De winnaar van de eerste 'Snackmasters' 2020 is bekend

dinsdag 27 oktober 2020

Vanavond streden Piet Huysentruyt en Anne-Sophie Breysem voor de Snackmasters 2020 trofee. Bij de cook-off kregen beide chefs slechts anderhalf uur de tijd om drie verschillende koekjes van Jules Destrooper na te maken; de natuurboterwafel, de Parijse wafel en het amandelbrood.

Het was een nek-aan-nekrace, maar de jury besloot dat de replica's van Piet de originele koekjes het beste evenaarden en daar ging het in het programma om: de beste replica van de originele snack maken.


Piet is dolgelukkig met zijn overwinning: 'Ik vind het onvoorstelbaar! Wat een parcours was dit en ook voor dit programma: wat een plot! Wie had dit kunnen denken? Deze trofee komt in mijn bar in Zuid-Afrika en iedereen is welkom!'

''t Is altijd jammer wanneer je verliest natuurlijk', klinkt het sportief bij Anne-Sophie. 'Maar Piet was een goede tegenstander. Ik heb ook zijn koekjes geproefd en in mijn ogen heeft hij eerlijk gewonnen. Het zijn de kleine verschillen die het maken en je weet op voorhand niet waarop de jury gaat oordelen.'

Bekijk de beelden van Piets overwinning hier:


Roger van Damme, Marcelo Ballardin, Loïc Van Impe, de Boxy’s, Sofie Dumont en Wout Bru waren de overige zes chefs die ver buiten hun comfortzone moesten treden voor een perfecte replica van de Giant, Grills-chips, Cornet d’Amour, Pringles-chips, Manon praline en Napoleon bonbon. Het parcours van 'Snackmasters' was er eentje om vingers en duimen van af te likken.

Op het einde van de aflevering werd een oproep gedaan naar de kijkers: welke snacks mogen zeker niet ontbreken bij een mogelijk nieuw seizoen van 'Snackmasters'? Suggesties mogen doorgegeven worden op vtm.be.


Lees ook:
Finale van 'Snackmasters' met Anne-Sophie Breysem en Piet Huysentruyt

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers