Definitief gedaan met 'F.C. De Kampioenen'

dinsdag 9 maart 2021
Foto: Eén © VRT 2020

Na lang wikken en wegen is het nu eindelijk beslist. Er komt een definitief einde aan 'F.C. De Kampioenen'. De acteurs hebben dat zelf beslist en hun beslissing meegedeeld aan de VRT.

In 2019 kondigde de VRT en de cast van 'F.C. De Kampioenen' aan dat er 8 nieuwe afleveringen zouden komen van de populairste Vlaamse sitcom ooit. Maar toen in 2020 dan Johny Voners (Xavier) overleed, stond dat hele plan direct op losse schroeven.


Na lang overwegen werd er dan beslist om als ode aan Johny Voners een eenmalige kerstspecial te maken. Die aflevering brak met ruim 2,4 miljoen een kijkcijferrecord. Meteen daarna rees opnieuw de vraag of er nu nog afleveringen zouden gemaakt worden. Maar nu is dus de kogel door de kerk. Er komen géén nieuwe afleveringen meer. Na 30 jaar valt voorgoed het doek over 'F.C. De Kampioenen'. Eén zwaait nog dit jaar de serie uit met een documentaire. En uiteraard zullen nog steeds afleveringen van de serie herhaald blijven worden.

Van 'F.C. De Kampioenen' werden 273 afleveringen en vier enorm populaire films gemaakt. Het laatste wapenfeit van de serie was de kerstspecial die eind vorig jaar op Eén is uitgezonden.

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
Kijkcijfers: Kerstspecial 'F.C. De Kampioenen' best bekeken programma van 2020
Nieuwe afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' op Eťn
Acteur Johny Voners (74) overleden

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers