Dit is de langverwachte trailer van 'De Allerslimste Mens ter Wereld'

maandag 15 augustus 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2022

'De Slimste Mens ter Wereld' en Play4 releasen vandaag de spot waarmee Erik Van Looy en de zijnen naar jaarlijkse traditie het startschot geven voor een nieuw seizoen kwisplezier. En voor dit twintigste jubileumseizoen gaan ze daarom wel heel ver terug in de tijd.

Zo leiden de eerste sporen van de bekendste quiz van het pagus Flandrensis ons langs een onverbiddelijke Romeinse quizkeizer, zijn renaissance als zonnige quizkoning tot na-oorlogse quizmaster van wereldleiders als Churchill, Roosevelt en andere kwistenbiebels. Ontdek hier de historisch correcte overlevering van de quiz der quizzen op de warme resonantie van de enige echte Jan Decleir.'Er wordt wel eens gezegd dat de geschiedenis zich herhaalt. Een volkswijsheid die na deze historische vondst ook voor waar kan aangenomen worden. Want daar waar Jezus slechts een keer verrees, daar verscheen elk jaar opnieuw De Slimste Mens ter Wereld. De quiz evolueerde van volksvermaak tot een adelijk tijdverdrijf. Zelfs wereldleiders popelden om hun kennis te etaleren aan de bevolking en aan de kleine Erik. Zo werd de quiz van generatie op generatie doorgegeven. Van keizer tot koning tot quizmaster. Van 'De Slimste' tot 'De Allerslimste Mens ter Wereld'.

Dit seizoen begint er bovendien niet alleen extra vroeg aan, er staan ook bijzonder veel grote namen klaar om 'De Allerslimste Mens ter Wereld' te worden, want Erik Van Looy brengt voor deze jubileumeditie de titanen en titaniden van de voorbije negen jaar samen voor het betere kwissen, gissen, dissen en bissen. Vooral niet passen dus voor 'De Allerslimste Mens ter Wereld', vanaf 5 september op Play4 en GoPlay.

Ontdek hier de deelnemers.

'TV-Jubilee: De Slimste Mens 20.'
Het twintigste seizoen van de populairste kwis aller tijden is aangebroken. Om dat tv-jubilee te vieren, blikken zes duo’s terug op hoogte- en dieptepunten uit de voorbije 677 afleveringen in 'De Slimste Mens 20'. Met feestelijk archiefbeeld en commentaar van deelnemers, juryleden en presentator: Erik Van Looy & Philippe Geubels, Jonas Geirnaert & Jeroom, Pedro Elias & Bart Cannaerts, Ella Leyers & Rik Verheye, Jennifer Heylen & Bockie de Repper en Rik Torfs & Bart De Wever. Terug in de tijd dus met de meest legendarische tranen van vreugde en verdriet, ​ de finale der finales, verschrikkelijke doe-vragen, bijzondere ontboezemingen en de eeuwige verwarring rond dat 'laten zakken'.

'De Slimste Mens 20' vanaf 15 augustus te bekijken op GoPlay, in de Telenet TV-theek en vanaf 22 augustus ook op Play4.

'De Allerslimste Mens ter Wereld'. Vanaf 5 september op Play4 en GoPlay.


Lees ook:
9 nieuwe namen voor 'De Allerslimste Mens ter Wereld'

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers