Dit is het voorjaar 2023 van VRT MAX

dinsdag 20 december 2022
Foto: © VRT 2022

'Knokke Off' dompelt iedereen onder in het leven van enkele jongeren die hun zomer doorbrengen in Knokke. Twintigers Louise (Pommelien Thijs) en Alexandre (Willem De Schryver) beleven samen met hun vrienden een schijnbaar onbezonnen zomer in het weelderige Knokke.

Door de hoge verwachtingen van hun ouders dreigen ze echter zichzelf te verliezen in luxe en feesten en gaan ze wanhopig op zoek naar iets wat ze maar niet vinden: echte vriendschap, liefde en vooral… zichzelf.


In 'Knokke Off' schittert een Vlaams-Nederlandse topcast met in de hoofdrollen Pommelien Thijs, Willem De Schryver, Eliyha Altena, Ruth Becquart, Geert Van Rampelberg, Ini Massez, Anna Drijver, Jasmine Sendar, Emma Moortgat en Gène Bervoets. De reeks werd bedacht door Anthony Van Biervliet, geschreven door Luk Wyns en Nele Vandael en geregisseerd door Tom Goris ('Gevoel voor Tumor', 'wtFOCK').

'De Studio's' draait rond zes vrienden die hun droom najagen: de wereld veroveren met hun muziek en hun stem. Allemaal zijn ze op zoek naar erkenning die ze thuis niet krijgen. Hun eerste doel is: meedoen aan een muziekbattle en zo tonen wat ze waard zijn. Hoe ver gaan ze voor hun erkenning in de muziek? Zullen ze hun grenzen overschrijden om de top te bereiken? En blazen ze hun vriendschap hiervoor op?

De reeks werd geschreven door Sarah Kasmi. Zij regisseerde de zes afleveringen en verzorgde de casting. Sarah koos bewust niet voor jonge bekende acteurs, maar deed aan streetcasting. De hoofdrollen worden vertolkt door Ahmed Bouchama Sabar, Frederique Figah, Metouka Vlasbomn en Ilias Ennahachi. Ook Martha Madueke, Mohamed Alem, Roshan Nazari, Lima Kas, Claude Deeklo, Brigitte George, Loise Koné, Younes El Amrioui, Freek Meeusen, Souleymane Manzo, Chahid Doudah, Zaynah Salhi en tweeling Levi en Mathias Köhne zijn te zien in de reeks. Daarnaast spelen Clara Cleymans, Koen Van Impe, Guido De Craene en Bas Van Weert een rol.

Hét voorjaar voor podcastliefhebbers
 Ook dit voorjaar spreekt VRT MAX (twee)wekelijks af met onder meer de levenslessen van besties Kawtar & Anushka in 'Bless the Mess' (MNM), Sven Pichal & Katleen Craenhals die je gidsen door de crisis in 'Win Win' (Radio2), de voetbalactualiteit door de ogen van Aster, Filip & Sam in '90 Minutes', Obi, Karen & Mathijs als lichtbakens in de oneindige wereld van het internet in 'Club Net'.

… En Sander Gillis, die je naast een nieuw seizoen van de succesvolle 'Thuisploeg' ook kan terugvinden in 'Sandermans Zaken', waarin hij binnengluurt in de smartphone (en het leven) van een bekende Vlaming.

Verder genieten podcastliefhebbers nog meer van muziekactualiteit naast 'De Popcast' van de Week. Zo zal Michèle Cuvelier je gidsen door New Music Friday met '5 voor je Playlist'.

Na het ongelofelijke succes van 'De Kunst van het Verdwijnen' én 'De Gifmenger' kan je dit voorjaar opnieuw onderdompelen in waargebeurde misdaad. Philip Heymans trekt op onderzoek naar een verdwenen zuster in Dendermonde, met maar één centrale vraag: Waar is zuster Gabrielle?

Voor wie de crime iets verder wil gaan zoeken, komt VRT voor de eerste keer met audiofictie voor young adults. Op Erasmus gaan is altijd een avontuur, maar wanneer drie studenten voor het eerst ooit op kosmische Erasmus mogen naar planeet 'Posha', loopt alles niet helemaal zoals verwacht.

Geen leven in de ruimte, maar meer fan van waargebeurde historie? Meesterverteller Johan op de Beeck brengt een vervolg op de succespodcast 'De Franse Revolutie'. Dit en nog zoveel meer in de app (en car-app) van VRT MAX.

DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers