Docureeks PatiŽnt Dompi volgt Dominique Van Malder in strijd tegen overgewicht

dinsdag 30 mei 2023
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2023

Met zijn imposante verschijning speelt presentator en acteur Dominique Van Malder, roepnaam Dompi, de pannen van het dak op de planken en voor de camera, maar het wordt fysiek steeds zwaarder om al dat gewicht mee te torsen.

Na jaren van mislukte diëten besluit hij zijn leven drastisch te veranderen en wil hij uitzoeken of hij in aanmerking komt voor een Gastric Bypass operatie. Hij gaat hiervoor ten rade bij Prof. Dr. Obesitaschirurgie Yves Van Nieuwenhoven van UZ Gent. De vierdelige reeks 'Patiënt Dompi' volgt hem voor, tijdens en na zijn operatie. In de reeks komen ook andere getuigen van een soortgelijke operatie aan het woord.


'Doorheen de jaren werd mijn lijf ook mijn kostuum', vertelt Dominique. 'Ik schreef er zelfs een reeks over: 'Albatros'. Al sinds mijn 7de worstel ik met mijn gewicht. Maar nu, nu maak ik me echt zorgen. Ik hou van m’n lijvig lijf maar ik ben ongezonder dan ooit en ik heb nood aan een permanente oplossing. Want als ik heel eerlijk ben: ik ben een patiënt. Ge kunt schrik hebben en het niet proberen, en ge kunt schrik hebben en het wel proberen. Ik koos voor de tweede optie.'

'Patiënt Dompi' volgt zijn medisch traject maar we zijn ook getuige van de emotionele weg die hij aflegt met alle twijfels, angsten en vragen: 'Ga ik nog kunnen genieten van lekker eten als mijn maag de grootte heeft van een kippenei? Gaat mijn persoonlijkheid mee halveren met mijn gewicht? Ga ik nog een even goede acteur zijn als ik plots een dunner lichaam heb?' Een beklijvende en intieme reeks over een acteur op weg naar een nieuw lichaam en een nieuw leven.

'Patiënt Dompi', vanaf woensdag 31 mei om 20.35 uur op Play4.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Geknipte Gast' (foto: BNNVARA - © Nozem Films 2021)

Zanger Ernst DaniŽl Smid heeft sinds 2017 de ziekte van Parkinson. In de kappersstoel bij ÷zcan Akyol vertelt hij over zijn hersenoperatie, waardoor de klachten van de ziekte minder geworden zijn. Maar hij vertelt ook dat zijn wereldje inmiddels erg klein is geworden. Volgens Ernst DaniŽl is dat zijn eigen schuld. Hij verwijt zichzelf dat hij te weinig oog heeft gehad voor mensen om zich heen en te egoÔstisch is geweest.

'De Geknipte Gast', om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers