En neemt afscheid van 'F.C. De Kampioenen' met heuse expo

donderdag 25 november 2010

Met de interactieve expo 'De wereld van F.C. De Kampioenen' biedt En alle kijkers de kans om een duik te nemen in de wereld van de langstlopende en populairste televisiereeks die Vlaanderen ooit gekend heeft: 'F.C. De Kampioenen'. Het is een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in de authentieke decors van 'F.C. De Kampioenen' en een van de echte Kampioenen te ontmoeten. De wereld van 'F.C. De Kampioenen' loopt van zondag 26 december tot en met zondag 30 januari in het Centraal Station van Antwerpen.

Met 'De wereld van F.C. De Kampioenen' leggen Eén en De Kampioenen hun vele trouwe fans dit najaar nog een laatste keer in de watten. Van zondag 26 december tot en met zondag 30 januari 2011 wordt het Centraal Station van Antwerpen, uitgeroepen tot het mooiste station van Europa, het decor voor de expo 'De wereld van F.C. De Kampioenen', een unieke overzichtstentoonstelling van 21 jaar 'F.C. De Kampioenen'.

Decors verlaten de VRT
Het zal de eerste keer zijn in 21 jaar dat de authentieke decors van 'F.C. De Kampioenen' buiten de VRT-gebouwen te bewonderen zijn. Op maandag 22 november werd in het Centraal Station van Antwerpen alvast begonnen met de opbouw van de expositie, maar omdat de opnames van de 21ste en laatste reeks tot in december lopen, wordt de verhuizing een heus huzarenstukje. Voor de opbouw van de expo, die niet minder dan tweeduizend vierkante meter beslaat, worden een tiental vrachtwagens ingeschakeld.

De expo
De originele decors van 'F.C. De Kampioenen' zijn wellicht de grootste blikvangers van De wereld van 'F.C. De Kampioenen', maar de hele expo is een droom voor alle 'F.C. De Kampioenen'-kijkers.

Een overzicht:

De decors
De toonzaal van Fernand, de slaapkamer van Boma, de woonkamer van Carmen en Xavier, het café van Pascalleke,... De decors van 'F.C. De Kampioenen' dompelen de bezoekers van de expo onder in de magie van meer dan twintig jaar unieke televisiegeschiedenis. Het is de eerste keer in 21 jaar dat de decors van de reeks de VRT-gebouwen verlaten. De expo is dan ook een unieke gelegenheid om zich letterlijk en figuurlijk onder te laten dompelen in De wereld van 'F.C. De Kampioenen'.

Rekwisieten en kostuums
Daarnaast toont de expo ook de leukste rekwisieten en kostuums uit 21 jaar F.C. De Kampioenen. Denk maar aan de trouwjurk van Bieke (foto) en een uitgebreide collectie van dassen en pakken van de extravagante maar niet altijd even stijlvolle Balthasar Boma. Nu 'F.C. De Kampioenen' bijna op zijn eind loopt, kunnen de makers ook het geheim achter die opvallende prints en motieven wel verklappen. Voor de kostuums van Boma gebruikten de kleedsters steevast... gordijnstof.

In de stylistenruimte van 'De wereld van F.C. De Kampioenen' zien bezoekers hoe de acteurs voor elke opnamedag omgetoverd worden tot hun alter ego uit 'F.C. De Kampioenen'.

De blackbox
In de blackbox worden de bezoekers ondergedompeld in de wereld van De Kampioenen met een overzicht van alle hoogtepunten van de voorbije 21 jaar.

Het café
Aan het einde van de expo kunnen bezoekers een 'dagschotel' of 'warme choco' drinken in het legendarische café van 'F.C. De Kampioenen'. Terwijl ze nagenieten van de expo, worden ze bovendien getrakteerd op de beste bloopers uit twintig jaar 'F.C. De Kampioenen'.

Zelf beleven
Er valt niet alleen bijzonder veel te zien op De wereld van 'F.C. De Kampioenen', de bezoekers kunnen er ook van alles beleven. Een greep uit de vele activiteiten voor jong en oud:

  • een van de echte Kampioenen ontmoeten
  • karaoke zingen in de decors van de Championettes
  • poseren in de decors voor een exclusieve foto
  • strafschoppen nemen tegen keeper Xaviers evenbeeld
  • eindelijk een Publitime, het magazine waarvoor Bieke verslag uitbrengt, kopen en lezen
  • strips lezen in de uitgebreide stripcorner
  • de kennis over De Kampioenen testen aan de hand van een uitgebreide Kampioenenquiz, en zo kans maken op de titel 'F.C. De Kampioen Aller Tijden'
  • een spel spelen om te ontdekken met welke Kampioen je de meeste gelijkenissen vertoont

En ook nog...
Ten slotte kunnen bezoekers op De wereld van 'F.C. De Kampioenen' ook een kijkje nemen in Studio Hallo, de radiostudio van Radio Hallo, het enige echte bolleke van Markske bewonderen en rondsnuffelen tussen de vele foto’s en memorabilia op de wall of fame van elke Kampioen.

Kortom, 'De wereld van F.C. De Kampioenen' wordt gegarandeerd de plezantste expo van het land. Ge moogt gerust zijn!

'De wereld van FC De Kampioenen', van zondag 26 december tot en met zondag 30 januari 2011 in het Centraal Station van Antwerpen. Tickets en info: http://www.fcdekampioenenexpo.be of via http://www.sherpa.be vanaf zaterdag 27 november.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers