Een nieuw seizoen van 'Taxi Joris' op Canvas

dinsdag 30 augustus 2022
Foto: Canvas - © VRT 2022

In de tweede reeks van 'Taxi Joris' neemt Joris Hessels ('Radio Gaga', 'Gentbrugge', 'De weekenden') opnieuw de tijd om met zijn taxi een aantal boeiende passagiers op hun bestemming te brengen.

Tijdens die ritten doorheen het hele land luistert hij naar hun intrigerende levensverhaal en pikt hij waar mogelijk een stukje van hun dagelijkse leven mee. Op hun bestemming, op hun werk of bij hen thuis.


Zo is er Deema, een jonge vrouwelijke arts die uit de Gazastrook in Palestina is gevlucht en noodgedwongen een nieuw leven is begonnen in België. En Kevin, die op 33-jarige leeftijd tot priester wordt gewijd, maar eerst nog met zijn vrienden op vrijgezellenweekend gaat. Of Ingrid, een alleenstaande vrouw van 50 die haar huis en hart openstelt voor pleegzorg. En dan is er nog Merima, zelf Roma, die vanuit haar job Roma-meisjes aanmoedigt om op te komen tegen uithuwelijking en voor hun eigen dromen.

Een taxirit lang zitten Joris en zijn passagier in hun intieme autobubbel. Als kijkers hebben wij het voorrecht een eindje mee te rijden in hun poëtische on-the-road verhaal.

Aflevering 1 – woensdag 31 augustus
Ingrid stelt haar hart en huis open voor pleegzorg, en daar hoort ook crisisopvang bij. Joris gaat met haar en de baby waarvoor ze zorgt, op bezoek bij de moeder. Hayat fluit ieder weekend twee matchen in een provinciale afdeling van het mannenvoetbal, 'Taxi Joris' brengt haar naar de wedstrijd Hollebeke-Passendale. Joris vervoert de toekomstige jonge pastoor Kevin kort voor zijn priesterwijding naar z’n ‘vrijgezellenfeest’, en Thierry vraagt een taxirit naar de bijeenkomst van mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld.

'Taxi Joris', vanaf woensdag 31 augustus om 21.20 uur op Canvas.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers