Filip Peeters regisseert 'Assisen Live: De Kotmoord'

donderdag 22 februari 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

Sinds deze week is het tweede seizoen van 'Assisen: de insulinemoord' te zien op Goplay en Play4 en binnenkort komt de theaterproductie 'Assisen Live: De Kotmoord' er aan.

Zes weken lang kan de televisiekijker mee speuren als volksjury en oordelen of de beklaagde, ex-jumpingkampioen Dirk Dejager (Gene Bervoets), al dan niet schuldig is aan de dood van zijn kleindochter Luna (Zita Windey). Vanaf april 2024 kan het publiek weer de theaterzaal betreden voor een gloednieuw assisenproces, doordrenkt met geheimen, intriges en een web van leugens dat langzaam ontrafeld wordt door de scherpe geesten van advocaten, rechters en het publiek als ambitieus lid van de jury.


De regie is in handen van niemand minder dan Filip Peeters die deze indrukwekkende cast mag regisseren.

Zo zal Sien Eggers de rol van voorzitter van het hof op zich nemen, terwijl Carry Goossens de advocaat van de beklaagde Ben Segers voor zijn rekening neemt. Jonas Leemans wordt de procureur, die Carry Goossens het vuur aan de schenen zal leggen. Leonce Peeters vertolkt de rol van slachtoffer en op de getuigenbank nemen Ini Massez, Nona 't Jolle en An Miller plaats.

Producent James Cooke kijkt alvast uit naar deze samenwerking: 'Het feit dat Filip in onze afgeleide fictiereeks al in de huid kroop van advocaat is een absolute meerwaarde. Ik kijk met volle vertrouwen uit naar deze, ondertussen zesde, theaterversie.'

Regisseur Filip Peeters beaamt: 'Ik sta te springen om met deze mensen hieraan te beginnen, dit is een cadeau voor elke regisseur.'

Interactief concept in het theater
'Assisen Live' is een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flashbacks, op de scène wordt gebracht. Het wordt voor het publiek een meeslepende avond waarbij zijzelf optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld.

'Assisen Live - De Kotmoord' is te zien van 19 april tot en met 16 juni in Theater Elckerlyc te Antwerpen, Trixxo Hasselt en Capitole Gent. Deze voorstelling is een productie van Backstage Producties, in samenwerking met Play.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers