Gloria Monserez boegbeeld nieuwe editie van De Pet op tegen Kanker

zondag 23 april 2023
Foto: Ketnet - © VRT 2023

Zondag werd in 'Kingsize Live' op Ketnet het startschot gegeven voor de zesde editie van De Pet op tegen Kanker. Dat is een bewustmakingsactie van Kom op tegen Kanker en Ketnet die kinderen én volwassenen wil sensibiliseren voor de problematiek van kanker bij kinderen.

Tegelijk is het ook een campagne om geld in te zamelen door de verkoop van petten. Met de opbrengst worden allerlei initiatieven georganiseerd voor kinderen met kanker. Zo haalt Kom op tegen Kanker de kinderen even uit de sleur van hun ziekte.


Petpakket
Het boegbeeld van de campagne is dit jaar Ketnet-wrapper Gloria Monserez. Zij zingt het coole nieuwe campagnenummer Superheld en speelt samen met een aantal kinderen de hoofdrol in de hartverwarmende videoclip. De song en de clip ondersteunen de actie. Gloria ontwierp ook de tekening op de gloednieuwe pet tegen kanker, die de kinderen naar hun eigen smaak verder kunnen afwerken en inkleuren. Wie een ‘petpakket’ koopt, steunt kinderen met kanker en hun families. Elk pakket bevat een kinderpet en textielstiften.

Kinderen voor kinderen
'De Pet op tegen Kanker is een echte kinderen-voor-kinderen-actie. Bij elke editie blijkt hoe sterk de actie leeft bij de Ketnetters. Door de pet op te zetten tonen ze zich solidair met kinderen die zelf of in hun nabije omgeving geconfronteerd worden met kanker. En met de opbrengst organiseren we leuke activiteiten voor kinderen met kanker, zodat ze hun ziekte even kunnen vergeten, vertelt Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker.

'Ik vind De Pet op tegen Kanker een ongelofelijk belangrijke en mooie actie. Zo kunnen we kinderen die te maken krijgen met kanker, een hart onder de riem steken en hen laten zien dat ze niet alleen staan in hun strijd', zegt Gloria Monserez.

Petnetdag
Het hoogtepunt van De Pet op tegen Kanker volgt op vrijdag 26 mei. Ketnet en Kom op tegen Kanker roepen alle kinderen op om die dag met hun pet op naar school te gaan. Ketnet wordt dan Petnet en doopt de dag om tot Petnetdag.

Hoe waardevol de steun van De Pet op tegen Kanker is, vertelt Elba. Zij is acht en kreeg een jaar geleden te horen dat ze leukemie heeft. Na vier maanden intensieve behandeling en strenge isolatie, kon ze mee op het vakantiekamp van Kom op tegen Kanker. En of Elba ervan heeft genoten opnieuw te kunnen spelen met leeftijdsgenootjes!

'Op het kamp deden we allemaal leuke spelletjes. We hebben minigolf gedaan, badminton en tennis. En het speciale was toch dat ik vele vriendjes heb leren kennen', aldus Elba.

De Pet op tegen Kanker is een actie van Ketnet en Kom op tegen Kanker. Ketnet besteedt de volgende weken geregeld redactionele aandacht aan het thema.

Meer informatie over de actie op Ketnetvoorouders.be en depetoptegenkanker.be. Er zijn voor het basisonderwijs ook educatieve pakketten beschikbaar.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers