Huiszoekingen bij productiebedrijf Lecter Media

zaterdag 3 oktober 2020

Vrijdag heeft de politie huiszoekingen gehouden bij productiehuis Lecter Media en verschillende medewerkers in het Gentse. Dat kadert in een onderzoek dat loopt naar een aflevering van 'Axel Gaat Binnen' waarin een pedofiel is geïnterviewd. Zo bericht Het Laatste Nieuws.

Mede-zaakvoerder van Lecter Media, Guy Goedgezelschap, is verbaasd over deze huiszoeking. 'We kunnen niet anders dan het ondergaan, ook al zijn we van mening dat wij alles correct hebben gedaan', zegt hij in Het Laatste Nieuws.


LEES OOK: Hoge dwangsom dwingt VTM aflevering 'Axel Gaat Binnen' uit te stellen

Ook de advocaat van de geïnterviewde pedofiel, Joris Van Maele, reageert: 'Mijn cliënt heeft een IQ van 67 en is geïnterneerd. Op televisie komen is alleen maar nadelig voor hem en zijn slachtoffers', zegt hij.

De aflevering van 'Axel Gaat Binnen' in het Forensisch Psychiatrisch Centrum stond geprogrammeerd op 7 september, maar werd door een eenzijdig verzoekschrift verboden voor uitzending. Channel Manager van VTM, Maarten Janssen, zei daarover eerder al: 'Alle betrokkenen die aan het woord komen in de uitzending hebben hun toestemming verleend.' Hij hekelde toen ook al het feit dat ze zich niet hebben kiunnen verdedigen.

Volgens Het Laatste Nieuws wil bij het parket voorlopig niemand reageren.

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
Hoge dwangsom dwingt VTM aflevering 'Axel Gaat Binnen' uit te stellen

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Tijd voor actie. Een van de spelers heeft een masterplan bedacht om samen met een select groepje de finale te bereiken. Een Verrader neemt na de clash met een medespeler juist gas terug. Dat advies krijgt een andere speler ook, omdat de verdenkingen zijn kant op gaan. Ondanks alle goede bedoelingen staat ook deze ronde tafel weer garant voor verrassende wendingen.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers