'Iedereen Helpt': speciale uitzending in teken van 1212

zondag 5 maart 2023

Op maandag 6 maart staat 'Iedereen Helpt' een hele uitzending lang in het teken van de 1212-actie ten voordele van de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.

Zo is er een aangepaste generiek, worden verschillende vaste rubrieken ingevuld rond het thema, en keert de populaire rubriek 'De Kleuterklas' zelfs eenmalig terug.


Een greep uit de rubrieken maandag:

Stand-up comedian Erhan Demirci opent 'Iedereen Helpt' als 'aankondiger'. Hij houdt het het meestal luchtig en vrolijk. De laatste weken is dat iets moeilijker, want het land waar zijn ouders vandaan komen is zwaar getroffen door de aardbevingen. Hij kondigt aan dat er vandaag geen Iedereen beroemd is, maar wel 'Iedereen Helpt'.

De populaire rubriek 'De kleuterklas' keert eenmalig terug. Blazerke en co zijn wat teleurgesteld dat ze niet gevraagd werden om mee te zingen met People help the People en gaan dan maar andere acties opzetten om geld te verdienen….

In de rubriek '3 words of advice' zoekt reporter Robbe Boons naar levenswijsheid. Zijn manier om dat te vinden is om mensen op straat aan te spreken en hen te vragen naar een levensadvies in drie woorden.

Vandaag vraagt hij om het levensadvies van Heba, een 20-jarige studente. Ze kwam 4,5 jaar geleden van Syrië naar België. Ze heeft nog familie in Syrië, ze kan er niet naartoe momenteel. Haar familie zit gelukkig niet in het getroffen gebied.  Heba leeft wel heel hard mee, want los van de aardbeving was er ook nog de oorlog. Nu zit Heba in het 5de middelbaar in St Lucas Humaniora in Gent.  Ze wil iets doen maar had het gevoel dat ze niets kon doen buiten wat geld over te schrijven. Samen met een leerkracht zette ze een project op waarbij kunstwerkjes die gemaakt werden in de lessen godsdienst, worden verkocht ten voordele van 1212. Heba is heel trots op haar school dat ze actie onderneemt. Heba is zelf vastberaden om veel werk te kopen van medeleerlingen.

In ‘Inbox’ draait het maandag om een speciale veiling van Café Volkhuis. In Café Volkshuis is het ieder weekend feest volgens eigenares Marlies. Mensen vergeten echter veel als ze iets gedronken hebben...

Elke maandag kan Marlies een wasmand vullen met verloren voorwerpen: truien, jassen, paraplu’s, handtassen, schoenen .... Tot 9 maart kunnen klanten die iets missen in hun kleerkast dit komen ophalen. Alle items die nadien overblijven, worden geveild per opbod. Het geld gaat integraal naar 1212.

Op de vele tweedehandssites staan tienduizenden zoekertjes. In 'Prijs otk' wordt telkens een opmerkelijk zoekertje uitgelicht.  

Tom (36) uit Moorsele veilt een van zijn topduiven ten voordele van de actie 1212.. De duif heeft een unieke stamboom vol winnaars. Zo won het nichtje al de wereldtitel binnen de duivensport.

De zus van dit topduifje ging al de deur uit voor meer dan 4.000 euro. Tom hoopt dan ook minstens zoveel geld te kunnen ophalen voor 1212.

Erhan Demirci sluit 'Iedereen Helpt' af met een weetje in 'Huh?' Wist je dat de QR-code al bijna 30 jaar bestaat en uitgevonden werd door Japanners om elektronische auto-onderdelen uit elkaar te houden?

De QR-code in 'Iedereen Helpt' gaat rechtstreeks naar de website van 1212 om de slachtoffers in Turkije en Syrië te helpen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers