Jens Dendoncker stuurt gezinnen in hun eigen huis op de grootste schattenjacht ooit in 'Wie Zoekt Die Wint'

woensdag 22 maart 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

100.000 euro cash. Dat is wat er vanaf 1 april elke zaterdag te winnen valt in 'Wie Zoekt Die Wint', het spelprogramma met de grootste prijzenpot per aflevering ooit.

En dat is alvast géén grap. Na het succes van de oproepaflevering vorig najaar is het nu tijd voor the real deal. In 'Wie Zoekt Die Wint' barst elke week een echte schattenjacht los waarin gezinnen hun huis op stelten moeten zetten om 100.000 euro te vinden. Jens Dendoncker en zijn professioneel verstopteam moffelen het geld weg in het huis van de bewoners en dat op de meest waanzinnige plekken. Onderaan in een zak bloem, binnenin een laptop, achter plinten, in een stuk fruit of zelfs achter een muur of deurlijst… Geen plek is te gek. Zijn de gezinnen bereid om een ravage aan te richten in hun eigen interieur voor 100.000 euro cash?


Van zodra alle geldbriefjes zijn verstopt, krijgt het gezin 30 minuten de tijd om hun huis volledig op z’n kop te zetten. Daarbij kunnen ze ook een hulplijn scoren, zoals een bieptoon die afgaat op een cruciale plek, de helpende handen van bekende Vlamingen zoals Karen Damen, Laura Tesoro of Natalia, of de Bulgaarse buurman van Jens die haarfijn komt uitleggen waar er veel geld te rapen ligt. In het Bulgaars weliswaar. De families komen ook voor verscheurende dilemma’s te staan. Ontsteken ze de verfbom in de slaapkamer als er ook 5.000 euro uit ploft? En drukken ze op de knop die naast een paar geldbriefjes ook een ton zand in hun woonkamer stort? Het geld dat ze binnen het half uur vinden, mogen ze houden. Áls alle gezinsleden na het alarmsignaal ook binnen de 10 seconden uit hun huis geraken tenminste. Anders wordt het bedrag gehalveerd.

'Het programma draait volledig rond zoeken, zoeken en nog eens zoeken', aldus Jens Dendoncker. 'We dagen één gezin uit om in een half uur 100.000 euro cash te verdienen. Mijn rol? De stoorzender spelen. Wat afleidingsmanoeuvres maken en onnozel doen om de gezinnen uit hun lood te slaan. Want als ze te veel geld vinden, dan moet ik het gaan uitleggen aan VTM. Mocht ik het zijn, ik zou als een halve zot mijn kot uitbreken, met alle ravage vandien. Interieurs vernielen, dat gaan we in 'Wie Zoekt Die Wint' niet doen. Maar ze ordelijk achterlaten… dat ook niet.'

Comedian Henk Rijckaert, werfleider Johny Kaczmarowski en rechercheur Anke Van Os gaan ver - héél ver - om de 100.000 euro te verstoppen
In 'Wie Zoekt Die Wint' kan Jens rekenen op drie experts die gedoctoreerd zijn in de verstopkunde. Johny Kaczmarowski is geboren met een baksteen in de maag en gyproc in de nieren. Hij staat al 35 jaar in de bouw, maar het grote publiek kent hem als de Limburgse werfleider in Huis Gemaakt. Inspecteur Anke Van Os (bekend van 'De Mol') keerde al honderden huizen binnenstebuiten voor haar job bij de recherche. Dankzij die jarenlange ervaring met huiszoekingen weet ze alle verborgen plekjes in een woning te vinden. Henk Rijckaert klust naast zijn carrière als comedian graag bij in zijn eigen atelier. Daar knutselt hij de meest waanzinnige bouwsels in elkaar onder het motto ‘hoe gekkiger, hoe prettiger’. De verstoppers speuren elk hoekje in huis af om het geld op de meest verrassende plaatsen te verbergen.

Jens en co sturen gezinnen elke week op de grootste schattenjacht ooit in hun eigen huis. Wie slaagt erin om op één dag tijd 100.000 euro rijker te worden? En vooral: hoe ver zijn ze bereid om te gaan? De oproepaflevering ging in het najaar van 2022 over de tong en palmde toen een sterk marktaandeel in van 37%. Ondertussen wekt het format ook in het buitenland heel wat interesse en gingen het Waalse RTL-TVI en Duitse RTL II alvast overstag.

Wie durft zijn huis op stelten te zetten voor 100.000 euro cash? Vanaf 1 april elke zaterdag om 20.25 uur nieuw bij VTM.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers