Jensen Baert versterkt het 'Karrewiet'-team als nieuwsanker

maandag 28 augustus 2023
Foto: Ketnet - © VRT 2023

'Karrewiet', het jeugdjournaal van Ketnet, krijgt versterking van een nieuw gezicht: Jensen Baert. Vanaf 1 september zal hij samen met Jelle Mels, Maurane Proost en Annabet Ampofo de kinderen door het nieuws van de dag gidsen.

'Karrewiet' is er elke dag voor kinderen, zowel online als op televisie, en dat al meer dan 20 jaar lang. Het jeugdjournaal is uitgegroeid tot een vaste waarde op Ketnet en is de referentie voor nieuws op maat van kinderen in Vlaanderen. Elke dag brengt 'Karrewiet' nieuws en duiding bij de actualiteit op kindermaat, doorspekt met eigen verhalen van de kinderen en aandacht voor hun kijk op de wereld.


'Ik heb superveel zin om het nieuws voor kinderen te brengen. Zij lijken mij het meest dankbare publiek. Want kinderen zijn van nature nieuwsgierig, en stellen veel vragen. En het voelt goed dat ik hen wat antwoorden mag geven', vertelt Jensen Baert.

Wie is Jensen Baert?
Jensen is 27 jaar en woont in Gent, hij is opgegroeid in Slijpe (Middelkerke) en studeerde Taal- en Letterkunde: Nederlands – Latijn aan de UGent. Jensen behaalde nadien nog een master Journalistiek ​ aan de KULeuven op de campus Brussel.

Hij begon bij VRT als redacteur voor Klara en MNM. Daarna stapte Jensen over naar VRT NWS om het radionieuws te presenteren op MNM en Studio Brussel. De afgelopen twee jaar was hij de vaste nieuwsstem op MNM.

'Karrewiet', van maandag tot vrijdag om 17.55 uur op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be, de Ketnet-app en op TikTok.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers