JOE lanceert gloednieuwe digitale zender JOE Gold

woensdag 28 februari 2024
Foto: JOE - © DPG Media 2024

Van ABBA en Barry White tot The Beatles en Queen. Op JOE Gold weerklinken alleen maar golden hits uit de sixties, seventies en meer. Vertrouwde JOE-dj's Sven & Anke, Carl Schmitz en Lenke Van Olmen zorgen voor de nodige omkadering.

Ook Helmut Lotti maakt een programma rond zijn muzikale held Elvis Presley.


JOE Gold komt in de plaats van JOE 60s & 70s en bouwt verder op het succesvolle parcours van die zender. 'Wekelijks stemmen meer dan 150.000 trouwe luisteraars af op JOE 60s & 70s, wat getuigt van de sterke band die de digitale radiozender in de loop der jaren heeft opgebouwd. We zijn vastbesloten om ons publiek te blijven verrassen met nog meer muziek en vertrouwde stemmen die je moeiteloos terugvoeren naar de jaren 60 en 70. Bovendien ben ik blij met de muziek expertise van Helmut Lotti die een reeks over Elvis maakt voor JOE Gold', zegt Robin Vissenaekens, Channel Manager JOE. 'Qua muziek kan je genieten van The Beatles en Queen, maar ook Frank Sinatra en Edith Piaf. JOE Gold brengt een unieke muzikale mix uit de sixties, seventies en meer', vult JOE-dj Carl Schmitz aan.

Van maandag tot vrijdag houden Sven & Anke (6.00 - 10.00 uur) en Carl Schmitz (10.00 - 12.00 uur) de luisteraars gezelschap. Tijdens het middagblok van 14.00 tot 16.00 uur wisselen vertrouwde JOE-stemmen zoals Sven Ornelis en Jan Bosman elkaar af.

Michel Follet is kind aan huis op JOE Gold. Zowel in het voor- als namiddagprogramma brengt hij elke dag een persoonlijk verhaal bij een nummer uit de jaren 60 of 70. Wie dat gemist heeft, kan de verhalen op zaterdag en zondag herbeluisteren tijdens 'Buffet Follet' van 10.00 tot 12.00 uur. Daarna is er Golden Stories waarin ook JOE-dj Lenke Van Olmen de luisteraars op muzikale anekdotes trakteert.

Helmut Lotti brengt ode aan icoon Elvis Presley
JOE Gold zet iconische artiesten in de spotlight. Wie zijn dé gouden helden uit de sixties en seventies? Voor Helmut Lotti is dat niemand minder dan The King of Rock and Roll, Elvis Presley. Ook Jan Bosman werkt aan een muzikale reeks over zijn favoriete groep ABBA. Hij neemt de luisteraars maar al te graag mee op een muzikale trip door de gouden hits van een van de succesvolste bands ter wereld.

Helmut Lotti: 'Wat een voorrecht om een reeks te maken voor JOE Gold over mijn absolute muzikale icoon Elvis Presley. Za-lig! En ik ben vast en zeker niet de enige die grote fan is van The King of Rock and Roll. Ik kijk er naar uit om de luisteraars mee te nemen in de magie van muziek! Klaar om te rocken?'

De gloednieuwe radiozender JOE Gold kan je vanaf vandaag om 9.30 uur beluisteren via DAB+, de JOE-app en joegold.be.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers