'Junior Bake Off' is helemaal terug, net als de flauwe moppen van Jeroom!

vrijdag 19 april 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

Acht kakelverse bakkers betreden zaterdag de befaamde witte baktent op het sprookjesachtige domein van het Kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Ze bakken er de pannen van de tent en strijden er tegen elkaar voor de titel van beste junior bakker van Vlaanderen.

Kritische juryleden, zenuwachtige bakkers en een presentator die nog altijd niks van bakken afweet, maar wel een verse lading aan flauwe moppen in petto heeft. Met andere woorden de perfecte bakmix voor de start van het vierde seizoen van 'Junior Bake Off Vlaanderen'.


Na het eerste startschot van Jeroom kan de bakdroom voor de juniors echt beginnen. En dat is nog even wennen voor Emilie 'zot om te beseffen dat het echt bestaat, normaal zie je dit alleen op televisie en nu is het pas echt', Leila begint er spontaan van te zweten. En Paul is nog wat voorzichtig met zijn keukenrobot: 'zodat er geen te hoge energiefactuur is.'

Voor hun allereerste technische proef bakken de bakkers een facepie van iemand naar wie ze opkijken. De meesten kiezen mama als grote voorbeeld, maar Younes gooit het toch over een andere boeg. hij maakt zijn nonkel. 'Die is makkelijk om te maken, die heeft grote oren en is kaal'. En ook Joni pakt het tactisch aan en kiest de zanger van Måneskin: 'Die is kaal en heeft dezelfde manier van denken als ik, even gek'. Als spektakelproef maken ze hun droom na in koek. Tuur kiest ervoor om een vliegtuig mét parachute te maken, en Leila is enorm gefascineerd door de ruimte dus zij gaat voor raket uit zandkoek en witte chocolade.

'Junior Bake Off Vlaanderen', vanaf 20 april elke zaterdag om 20.20 uur op GoPlay en Play4.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers