Kijkcijfers: Snooker aan de top dankzij Luca Brecel

woensdag 3 mei 2023

Luca Brecel heeft de wereld verbaasd door op 1 mei het wereldkampioenschap snooker te winnen. Een historische overwinning: hij is de eerste speler van buiten de Commonwealth die deze titel wint, na een bijna ondraaglijk spannende finale.

De Belgen keken massaal naar het wereldkampioenschap op BBC 2 of Eurosport: in totaal 1.697.553 mensen volgenden minstens één minuut de finale op zondag 30 april of op maandag 1 mei op één van beide zenders. De laatste sessie van maandag om 20.00 uur alleen al was goed voor 1.366.235 kijkers.


De suspense in de slotmomenten van deze spannende finale hield 842.210 kijkers het laatste kwartier aan hun scherm gekluisterd op een maandagavond om 23.00 uur.

Meerderheid in het Noorden
Liefst 86% van de kijkers wonen in het noorden van het land, niet onlogisch gezien Luca’s Limburgse afkomst. In de Top 20 Noord, was de laatste sessie van maandag 1 mei goed voor gemiddeld 632.137 kijkers. Daarmee haalt Luca Brecel een verdiende 5de plaats in het noorden.

Wat niet belet dat heel België de 'Belgian Bullet' feliciteert voor deze mooie overwinning.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers