Laatste keer Xavier Taveirne in 'VRT NWS Journaal': 'Bedankt om zo trouw te kijken'

zaterdag 6 januari 2024
Foto: Eén © VRT 2021

Na 5 jaar nam Xavier Taveirne gisterenavond afscheid van het 'VRT NWS Journaal'. De nieuwslezer begint maandag als consumentenman van de VRT als opvolger voor 'De Inspecteur'.

'Dit was de laatste keer dat ik u vanaf deze stoel het nieuws mocht brengen. Bedankt aan de collega’s van VRTNWS, want zonder hen had ik hier niets om te zeggen en u, om zo trouw te kijken en te zeggen of het goed of slecht was', aldus Taveirne op het einde van de nieuwsuitzending. 'Martine Tanghe noemde het ankerschap ooit een dienende functie en zo heb ik dat ook ervaren. Het was niets minder dan een eer om u zo vaak te mogen begroeten.'


 

Taveirne presenteerde 'Het Journaal' sinds augustus 2018. Dat combineerde hij toen met 'De Ochtend' op Radio 1. In 2021 werd hij een van de vaste gezichten van 'Laat', de laatavondeditie van 'Het Journaal'. In oktober 2023 maakte de VRT bekend dat Taveirne de nieuwe consumentenman van Radio2 wordt. Vanaf maandag 8 januari 2024 presenteert hij het nieuwe consumentenprogramma 'WinWin' op Radio2, elke weekdag tussen 9.00 en 10.00 uur.


Lees ook:
Op zoek naar een 'WinWin'? Xavier Taveirne en Radio2 maken van jou een bewuste consument

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers