Liefde in Wanhoop: nieuw misdaadverhaal wordt belicht in 'True Crime Belgium'

woensdag 7 februari 2024
Foto: © Streamz 2022

Elke maand neemt 'True Crime Belgium' een nieuw misdaadverhaal onder de loop. Vanaf 8 februari verschijnt op Streamz de aflevering 'True Crime Belgium: Liefde in Wanhoop'.

Daarin wordt de tragische en hartverscheurende moord op de zesjarige Ryan Coemans belicht. Op 26 december 2018 werd Ryan door zijn eigen moeder verstikt. Een onbegrijpelijke daad die niet alleen diepe sporen naliet bij de familie van Ryan, maar ook bij een hele gemeenschap in Bree (Limburg).



'Liefde in de wanhoop' reconstrueert de gebeurtenissen voor, tijdens en na Ryans dood. De getuigenissen van de speurders die deze zaak onderzochten bieden een unieke kijk op de feiten. Maar de kijkers ontmoeten ook Stefan, de vader van Ryan, zijn halfzusjes Melissa en Alyssia, en zijn stiefmoeder Vivian. Die laatste deelt haar eigen hartzeer, na het verlies van haar baby Daan door het shaken baby syndroom, veroorzaakt door haar ex-partner. Dit gedeelde verdriet bracht Stefan en Vivian samen, wat hen hielp om een hecht gezin te vormen ondanks hun onmetelijke verlies.


We werpen ook een licht op de psyche van Tamara Nuijts, aan de hand van de getuigenissen van naasten, de procureur en de gerechtspsychiater. Hierbij proberen we ook een antwoord te geven op de onvermijdelijke vragen: hoe kan een moeder tot het punt komen haar eigen kind te doden? En hoe geef je dat als dichte familie van Ryan een plaats?

'True Crime Belgium' is een crime-docu-reeks met Belgische misdaadverhalen, waarvan de harde realiteit de fictie overtreft. Als kijker zit je op de eerste rij: de makers konden op journalistieke wijze de hand leggen op authentiek gerechtelijk foto- en videomateriaal dat voor het eerst zal getoond worden in deze reeks.

'True Crime Belgium' is een productie van Lecter Scripted Media voor Streamz en Play Media. Aimée Van Meensel is de showrunner. De nieuwe aflevering 'True Crime Belgium: Liefde in Wanhoop' is vanaf 8 februari 2024 te zien op Streamz. Later op Play4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers