Lieven Van Gils mag opvolger van 'Café Corsari' presenteren

donderdag 12 maart 2015

Vanaf september presenteert Lieven Van Gils een nieuwe langlopende dagelijkse talkshow op Eén. Iets nieuws dus voor Van Gils, al treft hij achter de schermen enkele bekende gezichten. Een deel van de huidige 'Reyers laat'-ploeg, die intussen uitstekend op hem is ingespeeld, zal meewerken aan de nieuwe talkshow.

Café Corsari, dat op 30 maart aan een nieuwe reeks afleveringen begint, loopt verder tot de zomer om zo in stijl een punt te zetten achter drie mooie seizoenen. Door volop te kiezen voor een nieuwe langlopende talkshow, komt er geen vervolg voor het programma 'Bart & Siska'. Freek Braeckman, Tomas De Soete, Bart Peeters en Siska Schoeters blijven uiteraard Eén- en VRT-gezichten.


'Reyers Laat' stopt na dit voorjaar, zoals al bekend is. Na de paasvakantie neemt Kathleen Cools de presentatie volledig op zich. Dit najaar is voor Kathleen op het scherm een nieuwe rol weggelegd bij het vernieuwde Canvas.

Olivier Goris, netmanager van Eén, licht toe:'Een goed gesprek op basis van de brede actualiteit én in een warme sfeer, dat wordt de essentie van de nieuwe talkshow. Lieven Van Gils is een uitstekende interviewer en ik ben dan ook heel blij dat hij deze uitdaging aangaat. We kiezen daarbij bewust voor een ander soort talkshow, al zijn we tegelijkertijd trots op de vele sterke televisiemomenten die we in 'Bart & Siska' en in 'Café Corsari' hebben gezien. En het houdt nog niet op, want 'Café Corsari' heeft voor zijn laatste seizoen nog heel wat moois in petto.'

Lieven Van Gils is in de wolken: 'Een dagelijkse talkshow op Eén, wow! Ik voel me als een voetballer die onverwacht naar het WK mag. Zoals Divock Origi in mei, na een telefoontje van Marc Wilmots. Hoe het programma er zal uit zien moet de komende maanden duidelijk worden. Zomaar een doorslagje van 'Reyers laat' wordt het alvast niet. Op Eén speel je nu eenmaal voor een ruimer publiek. Dat wordt aanpassen. Al ga ik mezelf niet anders voordoen dan ik ben. De focus zal altijd wel op het gesprek blijven liggen.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers