Luk Wyns duikt in de intrigerende wereld van 'Battlecat' voor VTM 2

donderdag 11 augustus 2022
Foto: VTM 2 - © DPG Media 2022

Ze is kooivechtster op wereldniveau, single mom met zes kinderen, leerkracht, eigenaar van haar eigen gym én Only Fans model. Bij VTM 2 maakt de kijker binnenkort kennis met Cindy 'Battlecat' Dandois, de vrouw met negen levens en een onuitputtelijke oerkracht, die haar dromen najaagt en daarbij geen blad voor de mond neemt.

Programmamaker Luk Wyns ontdekte deze bijzondere powerwoman aan de schoolpoort. In de realityreeks 'Battlecat' duikt hij in haar excentrieke en turbulente wereld terwijl ze zich klaarstoomt voor de ‘main fight’ op een belangrijk MMA-toernooi. Al snel wordt duidelijk dat Cindy geen battlecat is om zonder handschoenen aan te pakken. Maar ze is vooral ook een leeuwin met een gouden hart en een stout kantje die vecht voor haar idealen en dromen, die van haar kinderen en die van haar leerlingen.


Luk Wyns: 'Zo’n 10 jaar geleden vertelde mijn vrouw me dat ze aan de schoolpoort kennis had gemaakt met een bijzondere moeder: super spontaan, intelligent, uitdagend gekleed én met een blauw oog, want ze was een kooivechtster. Sindsdien kwam mijn vrouw met de zotste verhalen thuis. Ik leerde Cindy een tijdje geleden zelf kennen tijdens opnames voor de film 'Zillion', waarin ze de rol van portier speelde. Tijdens onze gesprekken wist ik niet wat ik hoorde. Deze vrouw heeft 9 levens tegelijk en leeft ze allemaal om ter strafst. Ik moest wel een programma over haar maken.'

Cindy 'Battlecat' Dandois: 'In mijn leven draait het om één ding: mezelf kunnen zijn in een maatschappij die verwacht dat je bent zoals de rest van de schapen. Ik trek me geen bal aan van wat de mensen over mij denken en neem geen blad voor de mond. Ik ben opgegroeid in een moeilijke buurt, maar heb alles gedaan wat ik wou doen. Je kan al je dromen waarmaken. Dat breng ik mijn kinderen en leerlingen bij, en wil ik nu ook aan de rest van Vlaanderen tonen'

'Battlecat', binnenkort nieuw bij VTM 2.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers