Maak kennis met de laatste drie boeren van dit seizoen 'Boer zkt Vrouw'

zondag 10 mei 2020

VTM-kijkers konden zondagavond 10 mei kennismaken met de 25-jarige Tristan, de 31-jarige Dries en de 28-jarige Bart, in de tweede en laatste oproepaflevering van 'Boer zkt Vrouw - Home Sweet Home'.

Een samenvatting van wie ze zijn, welke stiel ze beoefenen, hoe ze aankijken tegen het werk en het leven daarbuiten. En niet onbelangrijk: tegen de liefde.


Tristan Swennen (25)
Loonwerker en koeienboer
Ellikom (Limburg)

Over zijn werk
Tristan werkt tijdens de week als loonwerker bij een bedrijf dat groenten vervoert vanop het land naar een verwerkingsfabriek in Bree. Hij rijdt er met de vrachtwagen en ook met de tractor, vooral in het hoogseizoen wanneer de maïs geoogst moet worden. Na zijn uren en in het weekend werkt hij op de boerderij die nu van zijn ouders is maar die al meer dan 400 jaar in handen is van zijn familie. Op de boerderij staan zo’n 80 koeien die ze grootbrengen tot vleesvee. Tristan doet de taken samen met zijn vader. Hij mest de stallen uit, voedert de koeien, bewerkt het land met de tractor, controleert dagelijks de veestapel en de weide en assisteert de veearts als die langskomt.

Over Tristan
Tristan is een moderne kerel, helemaal niet de 'klassieke' boer. Hij ziet er goed uit en gaat vaak op stap met vrienden. Eén van zijn hobby’s is shoppen. Hij houdt van mooie kleren en schoenen, en wil er altijd piekfijn uitzien. Tristan is zelfzeker, sociaal, spontaan en behulpzaam. Hij mag er dan best wel stoer uit zien: hij is ontzettend lief en niet vies van rustige gesprekken en wat romantiek.

Over de liefde
Alhoewel hij veel aantrek heeft bij de meisjes, valt Tristan op mannen. Hij is al verschillende jaren uit de kast en en heeft daar nooit een probleem mee gehad. Hij heeft 2 relaties gehad: eentje van 3 en eentje van 5 jaar. Echt bij iemand thuis kunnen komen, is zijn ultieme droom. Hij is er klaar voor om zich te settelen en wil iemand ontmoeten met wie hij kan samenwonen en een toekomst kan uitbouwen. Hij wil ook heel graag trouwen. Tristan zoekt een man die lief is maar waar toch pit in zit. Iemand van min of meer zijn leeftijd, die toch ook wel interesse heeft in de stiel. Trouw vindt hij erg belangrijk.

Dries Claeys (31)
Paardenpensionhouder en akkerboer
Zuienkerke (West-Vlaanderen)

Over zijn werk
Dries werkt sinds 2015 in het paardenpension van zijn ouders. Daar kunnen mensen een stal huren voor hun paarden, en er komen rijden op de verschillende binnen-en buitenpistes. Dries is verantwoordelijk voor die pistes en de paardenstallen. Hij doet het onderhoud en verzorgt de 20 paarden die er in zijn stal staan. Daarnaast heeft de familie ook nog 90 hectare akkers waar o.a. tarwe, wintergerst, spelt, suikerbieten en maïs worden verbouwd. Ook hier steekt Dries als het nodig is een handje toe. Vruchten kweken en kijken hoe ze groeien, oogst binnenhalen… voor Dries is er niets mooiers. Buiten een geweldige vrouw misschien.

Over Dries
Dries gaat graag goed gekleed door het leven en komt altijd netjes voor de dag, ook als hij aan de slag is in de stallen. Hij is sociaal en positief ingesteld, hij ziet het altijd liever wit dan zwart. Dries gaat graag uit eten en op stap met vrienden maar kan ook genieten van de rust en vrijheid op het platteland.

Over de liefde
Dries bouwde recent een nieuw huis vlak bij de boerderij en vindt dat de tijd nu rijp is voor een vrouw om echt aan zijn toekomst te beginnen. Ondertussen is hij 2 jaar vrijgezel. De paardenboer zoekt een enthousiast iemand die positief in het leven staat en die begrijpt wat hij doet. Een jonge, enthousiaste vrouw met een mooie glimlach, die net zoals hij graag kinderen wil. Een partner om eventueel mee samen te werken maar ook om mee te genieten van het leven en elkaar.

Bart Beyaert (28)
Akkerbouwer en varkensboer
Wortegem-Petegem (Oost-Vlaanderen)

Over zijn werk
Bart studeerde agro- en biotechnologie en behaalde in 2013 zijn bachelor diploma. Nog hetzelfde jaar nam hij de ouderlijke boerderij over, op dat moment een akkerbouwbedrijf met varkens en vleeskoeien. Bart besloot zich te concentreren op de 47 ha akkerbouw. Hij teelt vooral aardappelen, ongeveer 600.000 kg per jaar en daarnaast ook suikerbieten, maïs en graan. Bart heeft ook 500 varkens die hij opfokt voor een ander bedrijf en waarvoor hij een kweekloonvergoeding krijgt. Omdat hij op de boerderij sociaal contact miste, werkt hij ook als vertegenwoordiger bij een veevoederbedrijf. Zijn vakanties en werkschema’s voor beide jobs zijn perfect af te stemmen op mekaar.

Over Bart
Bart is de jongste van 6 en groeide op tussen 5 zussen. Je kan dus wel zeggen dat hij weet hoe vrouwen in mekaar zitten. Hij is zachtaardig, lief, romantisch en vindt voor elkaar zorgen, kaarsjes aansteken, koken en zoveel mogelijk samen zijn en elkaar alles kunnen zeggen belangrijk. Bart heeft ook heel wat hobby’s. Hij zingt en kookt graag, houdt van paardrijden en reizen, en hij is een handige harry.

Over de liefde
Bart is sinds 2016 single en beseft dat het hoog tijd is om daar verandering in te brengen. Al zijn vrienden hebben een partner en hij wil die trein niet missen. Hij droomt luidop van een gezin met kinderen. Geen 6 zoals zijn ouders, maar wel graag 2. Bart zoekt een maatje, iemand om ’s avonds bij thuis te komen. Een vrouw die vooruit wil in het leven.

Wie Tristan, Bart, Dries, Veerle, Frits op David beter wil leren kennen, kan zich inschrijven via vtm.be.


Lees ook:
Primeur in 'Boer zkt Vrouw'-reeks: Boer zkt... Man!

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers