Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens samen in 'Lockdown'

donderdag 30 juli 2020

Binnenkort pakt de VRT uit met 'Lockdown', een miniserie van twaalf aparte afleveringen. Niemand minder dan Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens zullen hun opwachting maken.

Elke aflevering duurt ongeveer tien minuten en vertelt een kort, afgerond verhaal. Op die manier maken we in elke episode kennis met nieuwe personages, maar de setting is wel steeds dezelfde, namelijk de bezoekruimte van een gevangenis. Schoenaerts speelt een gevangene, Baetens zijn zwaar verminkte, en dus onherkenbare, geliefde. Regisseur van dienst is Robin Pront, maar ook Michael R. Roskam, Jan Eelen, Kaat Beels en Jonas Govaerts werken mee aan 'Lockdown'.

'Omdat het hier om korte afleveringen gaat, hoeft Matthias slechts één dag aanwezig te zijn op de set en past het project in zijn agenda', vertelt Maarten Moerkerke, bedenker van de serie. Schoenaerts acteert niet meer zo vaak in Belgische producties, maar voor 'Lockdown' maakt hij dus een uitzondering. De laatste keer dateert van 2017, toen hij te zien was in 'Le Fidèle'.

Wanneer 'Lockdown' te zien is op de VRT, is nog niet bekend.

Bron: Het Laatste Nieuws


Download nu de GRATIS TVvisie app voor Android of iOS!

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers