'Merci voor de Muziek' verrast met kerstspecial

vrijdag 25 december 2020

Bart Peeters en Nora Gharib sluiten 2020 af met een eenmalige kerstaflevering van 'Merci voor de Muziek', op zaterdag 26 december. Corona stak voorlopig een stokje voor een volledige reeks, maar met de nodige veiligheidsmaatregelen is een kerstspecial gelukkig wel nog mogelijk.

Het wordt een echte kerstaflevering: voor de gelegenheid ruilen Bart en Nora de loft van de eerste reeks in voor een feeërieke kerstlocatie, met een virtuoze liveband en een hele hoop artiesten. Aan het basisconcept wordt uiteraard niet geraakt: nog steeds verrassen, bedanken en troosten ze mensen met muziek.


Een hele hoop mooie en ontroerende verhalen passeren de revue: Jesper (vier jaar) krijgt dankzij zijn mama bezoek van een muzikale astronaut die verdacht veel op Bart Peeters lijkt, Sandra Kim en Ronny Mosuse verrassen twee koppels die een bijzonder unieke vriendschap vieren, speciaal voor Wout (vijf jaar) en zijn gezin zingt #LikeMe een nummer waarbij de hele gemeente Wuustwezel meetolkt in gebarentaal, Lotte krijgt een piano en een liedje van Clouseau cadeau, Regi en Camille zingen voor Henk en Kerry-Lynn die dit jaar hun leven drastisch omgegooid hebben, en Hannelore Bedert brengt een heel pakkende ode aan Aurélie, die afgelopen jaar haar man verloor.

Daarnaast dringen Bart en Nora ook binnen in de videogesprekken van studentes geneeskunde, een chirogroep en een kappersfamilie. Ze verrassen hen met een totaal onverwachte kerstmusical, daarbij geholpen door Sabine Hagedoren, Bram Verbruggen, Frank Deboosere, Tiktokkers Celine en Michiel, Geert Hunaerts en Tine Priem, Leen Dendievel en Udo Mechels, en Gene Thomas en Kristel Verbeke.

Bart Peeters: 'We mochten helaas geen publiek ontvangen voor al die fantastische mensen, zangers en muzikanten, maar dit was wel de eerste keer in heel mijn leven dat de technische mensen van achter de camera’s spontaan mee applaudisseerden. Dat heeft mij echt geraakt. Nora en ik, en alle betrokkenen, zijn echt héél trots op deze special.'

'Merci voor de Muziek kerstspecial', zaterdag 26 december om 20.50 uur op Eén.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers