Miniserie 'Geert Hoste Gidst' op Vlaams Parlement TV

zondag 10 juli 2022

Naar aanleiding van de 11 juliviering zendt Vlaams Parlement TV een mini-documentaire uit over de Vlaamse Beweging en de staatshervorming. Cabaretier en theatermaker Geert Hoste is de gids van dienst.

Om de complexe begrippen als Vlaamse Beweging en Staatshervorming op een aantrekkelijke en begrijpelijke wijze te duiden, schakelde het Vlaams Parlement het talent van Geert Hoste in. Deze beslagen conférencier schreef zijn teksten zelf en loodst u op zijn volledig eigen manier door de 6 delen van deze mini-documentaire. De film geeft een overzicht van het ontstaan en de evolutie van de Vlaamse beweging en het federaliseringsproces dat begon met de eerste staatshervorming in 1971. Iedereen die na het bekijken van deze documentaire politici hoort praten over de Vlaamse Beweging en de zesde Staatshervorming, zal nu begrijpen waarover het gaat.


Geert Hoste: 'Ik zal u wegwijs maken in de Vlaamse Beweging en u met een rotvaart loodsen door de staatshervorming. Het feit dat we in het Vlaams Parlement in Brussel met elkaar Nederlands kunnen spreken, is niet de normaalste zaak van de wereld. Daarom hebben we bijna 200 jaar geschiedenis samengevat in zes kortfilmpjes, die ik samen met u wil bingewatchen.'

Bekijk deze documentaire op zondag 10 juli om 18.00 uur op Vlaams Parlement TV. Daarna gedurende 24 uur te bekijken in de nieuwslus.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers