Mustii met 'Before the party's over' naar het Eurovisiesongfestival

dinsdag 20 februari 2024
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

De Belgische Songfestivalkandidaat Mustii maakte zonet zijn nummer bekend waarmee hij in mei op het grote podium in Malmö staat: 'Before the party's over' - een ode aan het leven, zowel breekbaar als krachtig.

Mustii schreef het nummer zelf, samen met Pierre Dumoulin en Ben Leclercq.


'Before the party's' over is – net als het leven – een achtbaanrit die in een oogwenk voorbij flitst. Spaarzame en betoverende synths leiden naar een epische climax met melancholische strijkers, euforische blazers, potige beats en een groots koor met de stemmen van duizenden fans. Op die manier is Before the party's over een uniek lied, omdat meer dan duizend mensen uit heel Europa reageerden op een oproep om deel te nemen aan het refrein aan het einde van het nummer en het slotkoor samen te zingen. Het is een originele manier voor Mustii om een echt gezamenlijk lied aan te bieden, meer dan ooit in lijn met de slogan van het Eurovisiesongfestival 2024: verenigd door muziek.

Mustii vertelt: 'Ik wilde dat dit nummer een optimistische, euforische uitbarsting van energie zou zijn. Het is een reis, van het intieme tot de uiteindelijke uitbarsting (zowel qua vorm als inhoud). Voordat het allemaal voorbij is, moet je volledig en intens leven, maar ook experimenteren met het leven en uit je comfortzone stappen. Je moet je masker afzetten, jezelf volledig volledig omarmen, naar je gevoel luisteren en weigeren geketend en gekooid te worden. In het nummer trek ik een metafoor tussen een lange avond feesten (met zijn hoogte- en dieptepunten, zijn ups en downs) en het leven. Voor de val, voor het allemaal voorbij is, moet je het leven ten volle leven!'

De song werd geschreven door Mustii, samen met Pierre Dumoulin en Ben Leclercq. De tekst van het nummer is van de hand van Mustii samen met Arianna D’Amato, Charlotte Anne Clark en Nina Sampermans. 'Before the party's' over is geproducet door Tobie Speleman ('The Haunted Youth', 'Blackwave.', 'Brihang'...).


Wie is Mustii?
De 33-jarige Thomas Mustin (artiestennaam: Mustii) is een schrijver, componist, zanger en acteur. Al snel na zijn studies vertolkte Thomas rollen in theater, in reeksen en films (onder andere de RTBF-reeks 'La Trêve', intussen ook wereldwijd te zien op Netflix). In 2017 vertolkte hij een hoofdrol in de Franse film 'Je voulais juste rentrer chez moi'. In 2019 speelde hij Hamlet in het theater, geregisseerd door Emmanuel Dekoninck, en won Thomas de Magritte prijs voor ‘Beste jonge mannelijk talent’.

Thomas timmerde intussen aan zijn zangcarrière onder de artiestennaam Mustii. Zijn stijl is pop, die hij brengt met een hypnotiserende stem die breekbaar en tegelijkertijd krachtig klinkt. Mustii bracht intussen twee albums – 21st century boy en It’s happening now – uit en speelde op verschillende festivals zoals Les ardentes en Les nuit botaniques, en drie keer in een uitverkochte Ancienne Belgique. Mustii werd bekroond met de ‘Revelatie van het jaar’ award op de D6bels music awards.

In 2024 brengt Mustii een nieuw album uit, keert hij op televisie terug als jurylid in 'Drag Race Belgium', is hij te zien in de bioscoop in 'La nuit se traîne' van Michiel Blanchart, en zal hij België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Het Eurovisiesongfestival vindt in 2024 plaats in de Zweedse stad Malmö op:

Dinsdag 7 mei: eerste halve finale
Donderdag 9 mei: tweede halve finale - met Mustii
Zaterdag 11 mei: finale

Het Eurovisiesongfestival is in mei volledig te volgen via VRT.

Persbericht VRT 1

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Jacobien en Arjen zijn gespannen en emotioneel over de eerste Italiaanse schoolreis van dochter Fleuri. Maaike en Bart komen na een lange reis eindelijk aan bij hun nieuwe huis in Spanje. Aadje en Richard gaan op promotietour om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Caroline heeft alle spullen opnieuw ingepakt en arriveert in Italië, terwijl even verderop Debbie en Vincenzo zullen moeten zijn.


'Daar Gaan Ze Weer', om 22.40 uur op RTL 4.

Dossiers