Natalia onder vuur na ontoelaatbaar gedrag op set van omstreden VTM-show 'Back to Reality'

woensdag 21 februari 2024
Foto: VTM © DPG Media 2024

Het blijft rommelen rond het nieuwe VTM2-programma 'Astrid en Natalia Back to Reality'. Na de felle kritiek op de eerste aflevering komt nu ook naar boven dat Natalia zich schuldig gemaakt heeft aan ontoelaatbaar gedrag. Zo fel dat DPG Media moest tussenkomen.

Meerdere medewerkers van het programma beschuldigen de populaire zangeres van ontoelaatbaar gedrag. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Natalia riep 'amateurs' naar de setmedewerkers en eiste dat ze dringend vervangen moesten worden. Een aantal onder hen verliet huilend de set. Maar Natalia weigerde op bepaalde momenten ook mee te werken of verdween plots urenlang.  De feiten waren zo erg dat meerdere medewerkers bang waren en weigerden om nog langer mee te werken aan het programma. Medewerkers liepen huilend van de set. 


De feiten werden gemeld bij de VTM-top. De personeelsdirecteur van DPG Media riep Natalia op het matje en eiste dat ze haar excuses moest aanbieden aan de betrokken medewerkers. Natalia zelf bevestigt aan HLN.be dat er woorden zijn gevallen en dat ze geroepen heeft over bepaalde zaken. 

Veel kritiek op 'Back to Reality'
Het hele programma ligt trouwens onder vuur. Zowel kijkers als armoede-experts zijn niet te spreken over het programma. VTM weerlegt de kritiek en reageerde in de krant De Standaard: 'Als je een programma maakt over een gevoelig thema, moet je er ook tegen kunnen dat mensen dat kritisch bekijken. Daar hebben we geen problemen mee. Maar ik vind het jammer dat sommigen hun oordeel al klaar hebben op basis van één aflevering', aldus VTM 2-woordvoerder Tine Danschutter. 'Dit is niet zozeer een programma over armoede, maar over de vier op de tien Belgen die hard werken en toch moeite hebben om rond te komen. Aan die mensen willen we zeggen: chapeau, je doet het toch maar. En we hebben daarbij bewust gekozen voor een lichte toon, omdat niet iedereen zit te wachten op een klassieke reportage. We willen een fijn programma maken.'

Kijk hier enkele fragmenten uit de eerste aflevering:




Lees ook:
Astrid en Natalia worden single moms met een minimum in 'ASTRID en NATALIA Back To Reality'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Azerbeidzjan ligt op de grens tussen Europa en Azië. Voor de meesten van ons is het een totaal onbekend land. Maar als het van de regering van Azerbeidzjan afhangt gaan we er binnenkort allemaal op vakantie. Want tegen 2020 wil het land vijf miljoen toeristen per jaar aantrekken. En liefst veel Europeanen. Voor u een ticket boekt, gaat Tom alvast eens kijken of het de moeite is. Want al lonkt Azerbeidzjan al een tijd naar Europa, het blijft een land met een dubieus regime.

'Reizen Waes', om 20.35 uur bij VPRO op NPO 3.

Dossiers